Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Καλύτερη του αναμενόμενου η κίνηση στην αγορά

To πλήθος των καταναλωτών που πλημμύρισε και χθες Κυριακή το εμπορικό κέντρο της πόλης κάνει την πλειοψηφία των εμπόρων της Πάτρας να ψιθυρίζουν με αγαλλίαση ένα ευχαριστώ για τους τζίρους των καταστημάτων το τελευταίο 10ήμερο του έτους, από την παραμονή των Χριστουγέννων και μετά.
Από σήμερα κιόλας η αγορά θα πρέπει να κάνει όμως να κάνει και ταμείο για όλο το 2018 καθώς τα χαμόγελα και η αισιοδοξία πρέπει να αποτυπωθούν και στο… χαρτί όπου, μέχρι τις αρχές των γιορτών, κυριαρχούσαν έξοδα και υποχρεώσεις.
Οι έμποροι της Πάτρας παραδέχονται πως κατά την εορταστική περίοδο η κίνηση στα μαγαζιά ξεπέρασε τις προσδοκίες, δυσκολεύονται όμως να δεσμευθούν για το εάν απλά ο πήχης είχε τοποθετηθεί χαμηλότερα από τους ίδιους ή τελικά το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για το Πατραϊκό εμπόριο.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ
«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε από την περίοδο λίγο πριν και λόγο μετά τα Χριστούγεννα, η αγορά όσον αφορά στα είδη ένδυσης και υπόδησης, το παιδικό ρούχο και τα δώρα, πήγε καλύτερα απ ότι αναμενόταν. Αν με βάση και τα στοιχεία που θα προκύψουν στο κλείσιμο του έτους για την Πρωτοχρονιά, η εικόνα αυτή διατηρηθεί ή και βελτιωθεί λίγο, θα κάνουμε ταμείο με αισιοδοξία» αναφέρει στην «ΠτΔ» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος και εξηγεί: «Τουλάχιστο, όσον αφορά το Δεκέμβριο, με βάση τις προδιαγραφές αυτού του μήνα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο προηγούμενος, ο Νοέμβριος, ήταν ο μήνας της μαύρης Παρασκευής και το κλίμα στην αγορά διαμορφώθηκε με βάση τις προσδοκίες των υπεραγορών και τις πολυεθνικές, όχι τα μέλη μας».
Αλλες εκτιμήσεις κάνει ο Θανάσης Παλούμπης, έμπορος του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.
ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ
«Ο Νοέμβριος φέτος, λόγω του black Friday και της διαφήμισης του από τις πολυεθνικές, πήγε καλύτερα φέτος. Τα Χριστούγεννα πήγαν ίσως λίγο καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε, αλλά ο μήνας γενικά δεν απέδωσε για τους καταστηματάρχες τα αναμενόμενα. Με τα μερίσματα και τα αναδρομικά, η αγορά κατάφερε λίγο να ισορροπήσει. Ισως αν δεν είχαν γίνει και κάποια λάθη και περικοπές σε μερίσματα, αναδρομικά και συντάξεις, να είχαμε θετικό ισοζύγιο αλλά αυτό δεν είναι η ουσία καθώς η μαύρη Παρασκευή πήρε πρώτη το… μέρισμά της από την εορταστική αγορά του μηνός Δεκεμβρίου» τονίζει στην «ΠτΔ» ο κ. Παλούμπης.
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ... ΕΝΟΨΕΙ
Πριν κάνει οριστικό απολογισμό για… κέρδη και ζημιές, η αγορά της Πάτρας γυρίζει πάντως σελίδα καθώς στις 14 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις με παράλληλα 10ήμερα προσφορών που ξεκινούν από αυτή την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου.
Η ελπίδα για τις χειμερινές εκπτώσεις κρατά όπως κάθε χρόνο… ζεστή την αγορά, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα ενώ τον τόνο αναμένεται να δώσει το διήμερο Σαββάτου 19 και Κυριακής 20 Ιανουαρίου με τα μαγαζιά… σε 24ωρη επιφυλακή λόγω της έναρξης του Καρναβαλιού.
«Ο αγώνας για να γεμίσουν τα ταμεία τον Ιανουάριο, τώρα ξεκινάει. Χρειάζεται όμως, πέραν της τελετής έναρξης αυτής καθαυτής, και διαφήμιση. Να στρέψουμε τις ντουντούκες προς τα έξω, από σήμερα κιόλας και για τα προτερήματα της πατρινής αγοράς. Διαφήμιση από τα Ιωάννινα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ιόνια Οδός λειτουργεί, την Αθήνα και την Κόρινθο λόγω Ολυμπίας, μέχρι και την Καλαμάτα. Πρέπει να πάμε στοχευμένα σε καταναλωτές, κυρίως από όμορες περιοχές. Ας ελπίσουμε πως κάποια μυαλά στο δήμο, είτε έχουν όντως αλλάξει, είτε μπορούν να αλλάξουν για να ωφεληθούμε όλοι από την καρναβαλική έναρξη του κεφιού» σχολιάζει στην «ΠτΔ» ο πρώην συνδικαλιστής έμπορος. Σωτήρης Γαλάνης.
>Τα καταστήματα σήμερα Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα λειτουργήσουν συνεχόμενα, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Κατά παράδοση, μεθαύριο Τετάρτη 2 του μήνα τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, ενώ από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο.

Του ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ