Type Here to Get Search Results !

Έκαναν… Χριστούγεννα οι έμποροι -Ελπίδες για καλύτερη Πρωτοχρονιά

Καλή χαρακτηρίζεται από τους εκπροσώπους των εμπόρων της Πάτρας η περίοδος πριν από τα Χριστούγεννα καθώς διαπίστωσαν μεγάλο μέρος των χρημάτων του κοινωνικούς μερίσματος αλλά και των αναδρομικών που έλαβαν συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες όπως οι στρατιωτικοί, το διδακτικό προσωπικού των Πανεπιστημίων κ.α., έπεσαν τελικά στην τοπική αγορά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, με σύμμαχο και τον καλό καιρό οι πολίτες γέμισαν τον κέντρο της Πάτρας κι εκτός από τις βόλτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης έκαναν και τα ψώνια τους.
Η πραγματική οικονομία ζεστάθηκε και οι έμποροι, με αυτές τις ενδείξεις, εκτιμούν ότι μπορεί να κινηθεί θετικά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτίου Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Βαγενάς, στους κόλπους των καταστηματαρχών της αχαϊκής πρωτεύουσας επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.
Η κίνηση στα καταστήματα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Βαγενά, σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο σε ορισμένα είδη όπως η ένδυση και η υπόδηση διαφάνηκε μια αυξητική τάση.
«Γενικά τα μαγαζιά κάνουν θετικό Χριστουγεννιάτικο απολογισμό. Εκείνα που πράγματι κινήθηκαν περισσότερο ήταν εκείνα με την υπόδηση και την ένδυση. Ουσιαστικά τις επόμενες μέρες την σκυτάλη παίρνουν τα καταστήματα με τα δώρα και τα παιχνίδια για τα παιδιά», σημειώνει ο κ. Βαγενάς.
Πριν ολοκληρωθεί και αυτή η περίοδος δεν μπορεί να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς κύλησε συνολικά το έτος όμως μια αρχική εκτίμηση είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν πλέον απώλειες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Εκτιμάται ωστόσο ότι σε κάποιες περιοχές υπάρχει μια κάμψη μέχρι 10% η οποία όμως ισοσκελίζεται από την άνοδο που καταγράφουν έως 2%-3% αρκετές τουριστικές περιοχές που την περίοδο του καλοκαιριού πήγαν πραγματικά καλά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ