Type Here to Get Search Results !

Αποκτά Καρναβαλικό Πάρκο η Πάτρα - Τι θα περιλαμβάνει!

Αποκτά Καρναβαλικό Πάρκο η Πάτρα - Τι θα περιλαμβάνει!Μέσα στον Μάρτιο του 2018 αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου του Καρναβαλικού Πάρκου, στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων στην Πάτρα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Το έργο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 και ο φάκελος που κατατέθηκε από τον Δήμο Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, εγκρίθηκε τελικά από την αρμόδια επιτροπή, που άναψε το «πράσινο» φως για την χρηματοδότηση του.
Έτσι ένα έργο που αποτελούσε όραμα για την Πάτρα θα πάρει σάρκα και οστά, σε ένα χώρο που τα τελευταία χρόνια είναι αναξιοποίητος. Το κόστος του συνολικού έργου είναι στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως θα μοιραστούν με τις αντίστοιχες περιφέρειες της Ιταλίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Στην Πάτρα θα δοθούν 900.000 ευρώ για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων των Παλαιών Σφαγείων, με στόχο την δημιουργία ενός καρναβαλικού πάρκου που θα λειτουργεί όλον τον χρόνο, προσελκύοντας τουρίστες και σχολεία, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Στο Καρναβαλικό Πάρκο σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η μελέτη θα αναπτυχθούν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης, προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία.
Τα κτίρια που θα υπάρχουν στο Καρναβαλικό Πάρκο, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν τα μέλη του Επιμελητηρίου, θα έχουν ως εξής: Διοικητήριο Κέντρο Ενημέρωσης, Αίθουσα Καραγκιόζη, Αίθουσα Εκθεμάτων Καρναβαλιού (μουσείο), Αίθουσα Συνεδριάσεων – Multimedia (θεατρική σκηνή, ομιλίες, προβολές κτλ), Εργαστήριο 3D Εφαρμογών, Καρναβαλικό Εργαστήριο Παιδιών, Εργαστήρια Δημιουργών, Αίθουσα Εκθεμάτων (Περιοδικές Παρουσιάσεις) και Εξωτερικός Χώρος Αναψυχής (κινηματογραφικέ προβολές, συναυλίες κτλ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ