Type Here to Get Search Results !

Αθήνα, Πάτρα, Χαλκιδική: Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό

Αθήνα, Πάτρα, Χαλκιδική: Η μουσική αγαπάει τον αυτισμόΓια 6η συνεχή χρονιά στην Αθήνα και για 4η χρονιά σε πόλεις ανά την Ελλάδα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση «Η μουσική αγαπά τον αυτισμό» ξεκινά τα μουσικά του εργαστήρια. Οι συμμετοχές άνοιξαν! Αθήνα-Πάτρα-Χαλκιδική είναι οι πρώτοι σταθμοί!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και η μουσική αποτελεί κίνητρο προκειμένου να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο. Σε αυτή την κατεύθυνση, το εργαστήριο «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό» περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, οι οποίες προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών. Τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνωρίζουν από κοντά τα διάφορα μουσικά όργανα. Με αυτό τον τρόπο, η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Για πρώτη φορά από την τρέχουσα περίοδο, το εργαστήριο ανοίγει τις πόρτες του σε μεικτές ομάδες παιδιών με και χωρίς Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Κύριος στόχος είναι η ενσωμάτωση στην ομάδα των παιδιών που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η κοινωνικοποίησή τους και, συνεπακόλουθα, η άμβλυνση του αποκλεισμού τους από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. 

Επίσης, για πρώτη φορά από την τρέχουσα περίοδο, καθιερώνονται βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και στην Αθήνα, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ