Type Here to Get Search Results !

Έρχεται στην Πάτρα κλιμάκιο του ΙΚΑ, κάνοντας εξόρμηση για την «μαύρη» εργασία

Έρχεται στην Πάτρα κλιμάκιο του ΙΚΑ, κάνοντας εξόρμηση για την «μαύρη» εργασίαΦτάνουμε στις γιορτές και οι κρατικοί μηχανισμοί του δημοσίου ψάχνοντας για επιπλέον έσοδα και χρήμα, ετοιμάζονται να βγουν «παγανιά».
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, πρόκειται να καταφτάσει στην αγορά της Πάτρας κλιμάκιο του ΙΚΑ από την Αθήνα, με στόχο να προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις, κυνηγώντας την «μαύρη» εργασία.
Στο στόχαστρο του κλιμακίου θα μπουν καταστήματα εστίασης και αναψυχής, εμπορικές επιχειρήσεις και μαγαζιά, ελέγχοντας τους εργαζόμενους για το αν είναι ασφαλισμένοι, αλλά και τις επιχειρήσεις, για το αν θα τηρούν τα προβλεπόμενα για το προσωπικό που θα απασχολούν σε ημέρες αργίας, όπως είναι η Κυριακή.
Έμφαση, πάντως, θα δοθεί στους τομείς εκείνους που στατιστικάπαρουσιάζεται έντονο το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας. Η εξόρμηση του κλιμακίου θα είναι οργανωμένη και πέρα από τις περιοχές του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, θα αφορά και διάφορες συνοικίες της πόλης.
Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που πέρασε από την Πάτρα κλιμάκιο του ΙΚΑ για να κάνει ελέγχους για την «μαύρη» εργασία ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όπου καταγράφηκαν αρκετές περιπτώσεις ανασφάλιστων και επιβλήθηκαν πάνω από 150 πρόστιμα.
Ο ερχομός του κλιμακίου του ΙΚΑ και οι έλεγχοι που θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών, πρόκειται να σκορπίσουν τον τρόμο στην αγορά και ειδικότερα στον χώρο της εστίασης. Αρκεί να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα για κάθε περίπτωση ανασφάλιστου εργαζομένου φτάνουν τα 10.500 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ