Type Here to Get Search Results !

Έφυγε ο... "Σαΐνης", ο ξυπόλητος "πρίγκηπας" της άνω πόλης

Πάτρα: Έφυγε ο... "Σαΐνης", ο ξυπόλητος "πρίγκηπας" της άνω πόληςΉταν μία από τις τελευταίες γραφικές φιγούρες της Πάτρας...
Ο άστεγος που έφυγε από την ζωή, μόνος και έρημος, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, ήταν τελικά ένας από τους τελευταίους γραφικούς τύπους της Πάτρας. Πρόκειται για τον λεγόμενο «Σαΐνη», τον…  ξυπόλητο πρίγκιπα της άνω πόλης, έναν από τους τελευταίους «μάγκες» της Πάτρας που γυρνούσε στην πόλη και ήταν από όλους αγαπητούς, χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Σήμα κατατεθέν του ήταν ότι δεν φορούσε ποτέ του παπούτσια, ακόμα και όταν ήταν κουστουμαρισμένος! 
Τα ξυπόλητα πόδια του ήταν για τον Γιώργο (αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα), στην ουσία μία άποψη που είχε για την ζωή, που σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος είχε επιλέξει. Άνθρωπος, βιοπαλαιστής από μικρό παιδί (για όσους γνώριζαν το ιστορικό του), ζούσε εδώ και χρόνια σε χαλάσματα, άστεγος, ωστόσο περήφανος και αξιοπρεπής. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δεχόταν ποτέ του στους καφενέδες και στα ουζερί που σύχναζε να κεραστεί από κανέναν! Στέκι του ήταν κυρίως η Γερμανού, η περιοχή του Αγίου Δημητρίου, το Κάστρο και γενικότερα η άνω πόλη. Εκεί έκανε πλάκες με τους θαμώνες των καφενέδων, γνωστός για το χιούμορ του, αλλά και την οξυδέρκεια του πνεύματος του. Καλοσυνάτος και ευγενικός είναι σίγουρο ότι εκεί που πάει θα έχει μία θέση στον παράδεισο! Οι παλιοί Πατρινοί και αυτοί που μεγάλωσαν στις παλιές συνοικίες της πόλης θα τον θυμούνται για πάντα, ως μία φιγούρα ξεχωριστή, καλά χαραγμένη στη συνείδηση του καθενός και βγαλμένη από μία εποχή, διαφορετική από τη σημερινή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ