Type Here to Get Search Results !

O Θάνατος του εμποράκου - Τα καταστήματα της πόλης που έβαλαν λουκέτο λόγω κρίσης

Φωτογραφία για Πάτρα: O Θάνατος του εμποράκου - Τα καταστήματα της πόλης που έβαλαν λουκέτο λόγω κρίσης
Πέρασαν περισσότερα από εξήντα χρόνια από τότε που ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ έγραψε το έργο «ο θάνατος του εμποράκου». Ήταν εμπνευσμένο από έναν εμποράκο που πωλούσε γυναικεία ρούχα στη Νέα Υόρκη.
Στη μεγάλη οικονομική ύφεση του 1929 ο άνθρωπος καταστράφηκε οικονομικά και από τότε δεν είχε το κουράγιο να κοιτάξει τον γιο του στα μάτια. Επειδή… ντρεπόταν που αδυνατούσε να καλύψει οικονομικά ακόμα και τις πιο βασικές του ανάγκες. Κι έτσι πικραμένος, έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι. Κι όμως, αυτό το θεατρικό έργο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στις μέρες μας. Γιατί αντικατοπτρίζει την κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι του 2013, στην Ελλάδα του μνημονίου.

Άνθρωποι που μέχρι πρότινος ήσαν επαγγελματίες και οικογενειάρχες, αλλά από τα τροϊκανά μέτρα, τις περικοπές και το «πάγωμα» της αγοράς μετατράπηκαν σε «μικροί εμποράκοι» που χρησιμοποίησαν ένα και μόνο αντικείμενο για να δώσουν τέλος στον οικονομικό κατήγορο: Το λουκέτο!

Στην Πάτρα είναι εκατοντάδες τα εμπορικά καταστήματα που έχουν κλείσει. Το ρεπορτάζ που κάναμε περπατώντας σε δρόμους της πόλης και καταγράφοντας κλειστά καταστήματα, είναι στην κυριολεξία αποκαρδιωτικό. Ακόμα και σε σημεία όπου κάποτε η αγορά έσφυζε από ζωή και κάποιος έψαχνε απεγνωσμένα για να βρει έστω και μια «τρύπα» για να νοικιάσει και να στήσει την εμπορική του επιχείρηση!

Διαβάστε τον χάρτη που δημοσιεύει ο «Κόσμος» και δείτε επ’ ακριβώς τα τμήματα των κεντρικών δρόμων όπου εμφανίζεται σε μεγαλύτερο συχνότητα το φαινόμενο του «λουκέτου» Στον χάρτη έχει καταγραφεί ένα ικανοποιητικό δείγμα του τι συμβαίνει στην Πάτρα με τα κλειστά μαγαζιά σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους. Τα λουκέτα και οι αριθμοί προσδιορίζουν την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην πόλη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ