Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ο δήμος, η Τροχαία και στην μέση κυκλοφοριακό χάος

Πάτρα: Ο δήμος, η Τροχαία και στην μέση κυκλοφοριακό χάοςΜπαλάκι από τον Δήμο η ευθύνη για την εποπτεία της ελεγχόμενης; Μπαλάκι και από την ΕΛΑΣ: Αν ο Δήμος θέλει, μπορεί εκ του νόμου να διαθέσει άλλο προσωπικό για τη δουλειά. Η Τροχαία αντέδρασε σκληρά: Το ξήλωμα πήγε σύννεφο.
ΣΤΗ μετάθεση της ευθύνης από τη δημοτική αρχή, η ΕΛΑΣ απάντησε με ξήλωμα πινακίδων στο Κέντρο.

Παρκάρατε το όχημά σας στο κέντρο σε διπλή γραμμή και σας αφαίρεσαν τις πινακίδες; Το επόμενο δεκαήμερο ξεχάστε το ΙΧ σας, καθώς θα επιστρέφονται μετά από δέκα ημέρες τουλάχιστον…
Αυτή είναι η εντολή που έχει δοθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, μετά και την ενσωμάτωση των δημοτικών αστυνομικών στους κόλπους της ΕΛΑΣ. Και χθες το πρωί ξηλώθηκαν δεκάδες πινακίδες κυκλοφορίας σε πολλούς κεντρικούς δρόμους. Κίνηση που πυροδότησε μάλιστα και πολλές αντιδράσεις από τους οδηγούς, που απουσία Δημοτικής Αστυνομίας, πάρκαραν όπου ήθελαν.
Η κίνηση αυτή δεν γίνεται τυχαία από την ΕΛΑΣ, που θέλει να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και προς τη δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να ασχολείται με διοικητικού χαρακτήρα παραβάσεις, όπως για παράδειγμα η πληρωμή του αντιτίμου για τα παρκόμετρα του κέντρου. Από την άλλη, με τον τρόπο αυτό αναγκάζει τους οδηγούς να παρκάρουν μόνο σε νόμιμες θέσεις στάθμευσης, καταβάλλοντας και το σχετικό αντίτιμο.
Η ουσία για την Αστυνομία είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν στους οδηγούς να κινούνται με άνεση στο κέντρο και να μην προκαλείται τροχαίο ατύχημα. Κατά την επικοινωνία του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά με τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, ξεκαθαρίστηκε ότι η Αστυνομία δεν διαθέτει επιπλέον προσωπικό που θα της επιτρέψει να διαχειρίζεται και διοικητικού χαρακτήρα παραβάσεις, όπως είναι η επίβλεψη των παρκομέτρων. Εφόσον η δημοτική αρχή επιθυμεί, της δίνεται η δυνατότητα από τνο νόμο να διαθέσει δικό της προσωπικό με αποκλειστικό αντικείμενο τη βεβαίωση τέτοιων παραβάσεων. Κάτι που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται στην Αθήνα, καθώς ο συγκεκριμένος Δήμος δεν θέλει να χάσει σημαντικά έσοδα, μετά την απώλεια εκατοντάδων δημοτικών αστυνομικών.
Οπως τονίζει στην «Π» ο Χαράλαμπος Σφέτσος, αστυνόμος Α' και προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων:
«Η Τροχαία θα βεβαιώνει παραβάσεις όπου με σήμανση απαγορεύεται η στάθμευση και όπου είναι απαραίτητο θα αφαιρούνται και οι πινακίδες των οχημάτων, οι οποίες ειδικά στα διπλοπαρκαρίσματα δεν θα επιστρέφονται εάν δεν παρέλθει το 10ήμερο που προβλέπεται από τον νόμο.
»Οσον αφορά στα παρκόμετρα, λόγω αντικειμενικών αδυναμιών, δεν είναι στις προθέσεις μας η επίβλεψη της λειτουργίας τους.

Βέβαια εξετάζουμε τη νομική πλευρά του όλου ζητήματος και συνεργαζόμαστε με τον Δήμο για την καλύτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού της πόλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ