Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ο Δήμος μαζεύει "αδέσποτα" ΙΧ

Πάτρα: Ο Δήμος μαζεύει "αδέσποτα" ΙΧΠερισσότερα από 1.500 αυτοκίνητα υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκαταλελειμμένα ή παροπλισμένα στους δρόμους της Πάτρας. Ο Δήμος προσβλέπει να «σηκώσει» τα 2/3 αυτών, αποδεσμεύοντας ισάριθμες θέσεις στάθμευσης.
Το επόμενο διάστημα οι δημοτικές υπηρεσίες θα ξεκινήσουν την επικόλληση ειδοποιητηρίων σε εγκαταλελειμμένα οχήματα, προκειμένου να ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος (40 μέρες) που έχουν οι ιδιοκτήτες στη διάθεσή τους για να τα απομακρύνουν.
Σύμφωνα με ΠΔ (116/5-3-2004) και με Κοινή Υπουργική Απόφαση (50910/2727/2003) που περιγράφονται «Μέτρα και όροι για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων», εγκαταλελειμμένα θεωρούνται τα οχήματα που: 1) Εγκαταλείπονται σε δρόμους όπου απαγορεύεται η στάθμευση για περισσότερο από 30 ημέρες, 2) εγκαταλείπονται σε άλλους δημόσιους χώρους για διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, 3) εγκαταλείπονται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.
Στις υπηρεσίες του Δήμου έχει παραδοθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων από πολίτες που ζητούν την απόσυρση… αδέσποτων ΙΧ. Η λίστα συνεχώς εμπλουτίζεται, όπως είπε στην «Π» ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός.
Η απομάκρυνση των παλαιών και εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων αποτελεί για τον Δήμο μια ενέργεια η οποία αφενός θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης και αφετέρου θα αποδώσει αρκετές θέσεις στάθμευσης στους οδηγούς που κυκλοφορούν στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Για τη διαχείριση των αυτοκινήτων που θα κριθούν εγκαταλελειμμένα μετά την παρέλευση των 40 ημερών, θα διενεργηθεί ανοικτός, φανερός, πλειοδοτικός διαγωνισμός από τον Δήμο στις 4 Οκτωβρίου, με αντικείμενο την επιλογή εταιρείας επεξεργασίας και ανακύκλωσης οχημάτων (επίσημο μέλος ΕΔΟΕ) με τελικό σκοπό την ανακύκλωσή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ