Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: «Ελεύθερη» η Ηρώων Πολυτεχνείου μετά από 19 μήνες

Πάτρα: «Ελεύθερη» η Ηρώων Πολυτεχνείου μετά από 19 μήνες Άνοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής
Άνοιξε από την Παρασκευή το μεσημέρι η Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα αποχέτευσης επί της οδού ολοκληρώθηκαν, με αποτέλεσμα την σημαντική ανακούφιση της κυκλοφορίας μετά από 1,5 χρόνο και πλέον.
Οι τελευταίες εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στο σημείο που τον τελευταίο μήνα παρέμενε κλειστό και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας (με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από τον δρόμο της μαρίνας) ολοκληρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής και αργά το μεσημέρι, τα συνεργεία απομάκρυναν τις απαγορευτικές πινακίδες και τους προστατευτικούς «φράχτες», παραδίδοντας τον δρόμο στην κυκλοφορία.
Τεράστια «ανάσα» λόγω της ολοκλήρωσης των εργασιών, δεν παίρνουν ωστόσο μόνο οι διερχόμενοι οδηγοί (η Ηρώων Πολυτεχνείου είναι μία από τις κεντρικές αρτηρίες εισόδου και εξόδου από το αστικό κέντρο της Πάτρας), αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ευελπιστούν πλέον, όχι μόνο σε αποκατάσταση του τζίρου τους – τον οποίο είδαν να παίρνει την κατιούσα τον τελευταίο 1,5 χρόνο – αλλά και σε περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής, λόγω των έργων αποχέτευσης, που συνδέουν πλέον ένα σημαντικό τμήμα του αρκτικού τμήματος της πόλης με τον Βιολογικό Καθαρισμό. Ανακούφιση επικρατεί και στους κάτοικους της περιοχής, οι οποίοι ειδικά το τελευταίο μήνα, αισθάνονταν «αποκλεισμένοι», καθώς στην περιοχή που εκτελούνταν τα έργα δεν υπάρχει παράλληλο δίκτυο σύνδεσης με το κέντρο της πόλης, παρά μόνο η επίσης επιβαρυμένη Έλληνος Στρατιώτου.

Οι εργασίες στον δρόμο, ξεκίνησαν στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2012 και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, μετά από 19 μήνες, γεγονός που σημαίνει πως ολοκληρώθηκαν ένα μήνα νωρίτερα από τον συμβατικό χρόνο των 20 μηνών που προέβλεπε η σύμβαση του έργου με τον εργολάβο.
Θυμίζουμε πως το έργο, με τον τίτλο «Β’  Φάση βασικών έργων αποχέτευσης  λυμάτων παραλιακής υποζώνης α4», ήταν συνολικής δαπάνης 3 εκ. ευρώ και αφορούσε την κατασκευή  συλλεκτήρα λυμάτων και αγωγού ομβρίων  της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.
Ο  αγωγός λυμάτων συγκεντρώνει τα λύματα της περιοχής η οποία περικλείεται από τον Π. Μείλιχο κα τις οδούς: Ηρώων Πολυτεχνείου - Θεσσαλονίκης - Αθηνών - Λευκωσίας – Νοταρά - Μείλιχο.
Τα λύματα θα  οδηγούνται στο αντλιοστάσιο επί του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Αμερικής και Ηρώων Πολυτεχνείου και από εκεί με καταθλιπτικό αγωγό στις εγκαταστάσεις Ε.Ε.Λ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ