Type Here to Get Search Results !

Σε αναβρασμό για την επιχείρηση "ξηλώματος" Σχολών του Πανεπιστημίου

Σε αναβρασμό βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας ενόψει της αυριανής Συνόδου των Πρυτάνεων της χώρας που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Αχαίας, αλλά και της όλο και εντονότερης φημολογίας ότι στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης με την ονομασία "Αθηνά", προβλέπεται η κατάργηση των σχολών Φιλολογίας, Γεωλογίας και Οικονομίας - Διοίκησης του Πανεπηστημίου Πατρών. 
Στην Σύνοδο των Πρυτάνεων η οποία αρχίζει αύριο στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο και η οποία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επεισοδειακή θα παραστούν τόσο ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος όσο και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου. Η ομιλία του Υπουργού μάλιστα θα γίνει στις 8 αύριο το βράδυ.
Σε ότι αφορά στα θέματα που θα συζητηθούν, όπως αυτά καθορίσθηκαν από τον οικοδεσπότη Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πάτρας καθηγητή Γιώργο Παναγιωτάκη, είναι τα εξής: Οι προτάσεις των Πανεπιστημίων για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».


Ο τελευταίος νόμος που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των «Κολλεγίων»

Η διαθεσιμότητα (απολύσεις) των υπαλλήλων ΙΔΑΧ

Προϋπολογισμοί και χρήση ταμειακών υπολοίπων

«Κούρεμα» των ομολόγων των Πανεπιστημίων

Μεταφορά Φοιτητικών Εστιών στα ΑΕΙ

Νέο μοντέλο διοίκησης των Πανεπιστημίων

Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες

Στάση του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ έναντι της Συνόδου.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή για το εδεχόμενο επεισοδίων βρίσκεται η τοπική ΕΛ.ΑΣ. που έχει εφαρμόσει σχέδιο για την πρόληψη της έντασης και των παρατράγουδων, καθώς απειλείται έφοδος φοιτητών και μελών ΔΕΠ, στο χώρο της Συνόδου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ενώ κανεις δεν μπορεί να ελέγξει τη δυναμική των παραιτήσεων Πρυτάνεων που όπως ακούγεται θα πέσουν βροχή.

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωσή του και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που έκανε σήμερα το μεσημέρι την ακόλουθη δήλωση:

«Η δρομολογούμενη, όπως όλα δείχνουν, αποψίλωση του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με την μεταφορά Τμημάτων του σε άλλες πόλεις της χώρας, είναι απαράδεκτη, είναι προκλητική και ταυτόχρονα προσβλητική για την ιστορία και προσφορά στην χώρα, στην ανάπτυξη και στην Παιδεία της, του τρίτου μεγαλύτερου πανεπιστημιακού της Ιδρύματος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα αφήσει να μπει ταφόπετρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Όσοι απεργάζονται σενάρια που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου ας γνωρίζουν ότι θα μας βρουν όχι μόνο απέναντι αλλά και πρωτοστάτες των αντιδράσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ