Type Here to Get Search Results !

.Διαψεύδει τα σενάρια κατάργησης Τμημάτων του Πανεπιστημίου ο Παπαθεοδώρου


Με αφορμή τα όσα τελευταίως βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί μεταφοράς Τμημάτων του Πανεπιστημίου της Πάτρας σε άλλες πόλεις (π.χ. Καλαμάτα), προκαλώντας έτσι κύμα αντιδράσεων στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία, ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, ζήτησε και είχε σήμερα, μετά το πέρας της λιτάνευσης της Τίμιας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, συνάντηση στο Γραφείο του στο Δήμο με τον Υφυπουργό Παιδείας, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, οποίος βρίσκεται στην Πάτρα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, ο κ. Δημαράς τόνισε στον κ. Παπαθεοδώρου τα εξής:«Πληροφορούμαστε ότι  το Υπουργείο Παιδείας προωθεί σχέδιο αναδιαμόρφωσης του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.  Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης, υπάρχει έντονη φημολογία περί σχεδίου κατάργησης Τμημάτων  της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και των Τμημάτων Γεωλογίας και Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών.  Θέλω να σας μεταφέρω εκ μέρους των πολιτών της Πάτρας αλλά και του επιστημονικού της προσωπικού την αγωνία μας για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξέλιξης.Το Πανεπιστήμιο της πόλης μας  ιδρύθηκε στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της ευρύτερης γεωγραφικής  περιοχής και είναι ένα ίδρυμα το οποίο  καλύπτει  ένα πλήρες φάσμα γνωστικών αντικειμένων, έχοντας κατακτήσει διεθνείς διακρίσεις και έχοντας να επιδείξει σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο, σε όλα σχεδόν τα  επιστημονικά πεδία του.
Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας αποτελεί κέντρο αναφοράς της επιστημονικής γνώσης σε όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα και  συνάδει απόλυτα με τον ρόλο της  Πάτρας, της τρίτης πόλης της Ελλάδας ως οικονομικού, διοικητικού και επιστημονικού επίκεντρου της ευρύτερης περιοχής. Για αυτούς τους λόγους σας ζητώ να μην αποδυναμωθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών με την  κατάργηση οποιουδήποτε Τμήματός του καθώς κάτι τέτοιο θα αποδυναμώσει τόσο  την επιστημονική υπόσταση του ιδρύματος όσο και την συνεισφορά του στην πόλη και στη Δυτική Ελλάδα αφού ο τομέας της εκπαίδευσης στην Πάτρα αποτελεί έναν από τους κυριότερους πόλους ανάπτυξης την οποία αυτή την εποχή χρειάζεται με κάθε τρόπο και περισσότερο από ποτέ,  ο τόπος μας».
Ο Υφυπουργός Παιδείας απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να προβλέπει την αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου της Πάτρας με τη μεταφορά Τμημάτων του.Ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι συμπτύξεις γενικώς θα υπάρξουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθηνά», όμως επ’ αυτού το Υπουργείο αναμένει τις προτάσεις της Συνόδου των πρυτάνεων πριν προχωρήσει σε συγχωνεύσεις.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ
Ο Δήμαρχος Πατρέων έθεσε στον Υφυπουργό Παιδείας και το ζήτημα με τη σύγχυση που υπάρχει, μετά τον «Καλλικράτη», αναφορικά με το εάν ο Άγιος Ανδρέας είναι Πολιούχος και των άλλων περιοχών που συνενώθηκαν με την Πάτρα και εάν και σε αυτές τις περιοχές η 30ηΝοεμβρίου θα πρέπει να είναι αργία. Μάλιστα ο κ. Δημαράς είπε στον κ. Παπαθεοδώρου ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο του διευρυμένου Δήμου Πατρέων, αλλά και όλων των Δήμων της χώρας και σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να διευκρινιστεί και να λυθεί με ένα Προεδρικό Διάταγμα. Ο Υφυπουργός Παιδείας είπε ότι είναι εύλογο το ερώτημα όπως ετέθη από τον κ. Δημαρά, είπε ότι θα εξεταστεί από το Υπουργείο, ενώ ζήτησε από τον Δήμαρχο Πατρέων να του αποστείλει και γραπτώς τις ερωτήσεις του για το εν λόγω θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ