Type Here to Get Search Results !

H ώρα (;) των οικονομικών εισαγγελέων

Εδωσαν προφορικά στοιχεία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τώρα δεν αποκλείεται να τα καταθέσουν και στον αντεισαγγελέα κ. Φώτη Μακρή. Στο επίκεντρο της (νέας) κατάθεσης τους φαίνεται να μπαίνουν ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους «ταγμένοι» στην πάταξη της φοροδιαφυγής, διοικητικοί μηχανισμοί, ακόμη και πρόσωπα από την Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούν! Όσον αφορά την …τύχη της κατάθεσής τους αυτή δεν μπορεί παρά να καθοριστεί από τα στοιχεία που θα συνοδεύσουν τις διαφαινόμενες αποκαλύψεις τους.
Ο λόγος για τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη που σήμερα περνούν (για δεύτερη φορά) το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταθέσουν ποιοι είναι εκείνοι που υψώνουν προσκόμματα στο έργο τους, που δεν είναι άλλο από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος.
Και μπορεί την περασμένη εβδομάδα και οι δυο να μην υπεισήλθαν σε ονοματολογία ενώπιον του κ. Μακρή, πλην όμως τα περιθώρια φαίνεται πως έχουν στενέψει πλέον επικίνδυνα. Ζητούνται οι «εκφραστές» των «οργανωμένων συμφερόντων» που οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης κατήγγειλαν γραπτώς, ζητώντας παράλληλα την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς, που ερευνούν σημαντικές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος με μεγάλο κοινωνικό αλλά και πολιτικό αντίκτυπο την περασμένη εβδομάδα είχαν επαφές και συζητήσεις με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε και τον αντεισαγγελέα κ. Νίκο Παντελή.
Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης μίλησαν στους κ. Τέντε και Παντελή για κάποιες υποθέσεις στις οποίες συνάντησαν εμπόδια και ανέφεραν μάλιστα και ονόματα συγκεκριμένων προσώπων που ενοχλήθηκαν ή τους μεταφέρθηκε ότι δυσφόρησαν από τις έρευνές τους. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν φάνηκε να αρκούν για να στοιχειοθετηθεί παρέμβαση στο έργο τους. Μάλιστα, νομικοί κύκλοι ανέφεραν πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση στο έργο τους η υπόδειξη- ανάγκη για επιτάχυνση των ερευνών τους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ