Type Here to Get Search Results !

Σαμαράς: Όχι τώρα η συνάντηση με τον Γκρούεφσκι

Ανώφελη θα ήταν επί του παρόντος μία συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό τοων Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, λόγω των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για την ονομασία, όπως επισημαίνει στην απαντητική του επιστολή προς τον Σκοπιανό ηγέτη.
Ο κ.Σαμαράς,στην επιστολή του αυτή η οποία διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σπό το γραφείο του Γκρούεφσκι,προσθέτει:
«Ο πιο συνετός τρόπος να συνεχίσουμε θα ήταν, αυτή τη στιγμή, να ενθαρρύνουμε περαιτέρω την υπάρχουσα διαδικασία των επίσημων διαπραγματεύσεων, που περιγράφονται από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος το συντομότερο δυνατό. Μία εξέλιξη η οποία, είμαι σίγουρος ότι και εσείς συμφωνείτε, θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας»
«Είμαι υποχρεωμένος, ωστόσο, να σημειώσω ότι οι συστηματικές πράξεις της Κυβέρνησής σας και των αξιωματούχων της ΠΓΔΜ, θέτουν εμπόδια στην ως άνω αναφερθείσα διαδικασία. Έτσι, θα σας προέτρεπα ιδιαίτερα να υιοθετήσετε μια θετική προσέγγιση προς αυτό το σημαντικό ζήτημα, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο Κυβερνήσεις μας και το οποίο έχουμε συμφωνήσει να επιλύσουμε».
Ο κ.Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ.Σαμαρά στις 16 Δκεμβρίου,με την οποία τον προσκαλούσε σε συνάντηση το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που θα επέλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ