Type Here to Get Search Results !

Καζάνι που βράζει η Ελλάδα

Ενώ η είδηση από την επίθεση και τον τραυματισμό στο πρόσωπο του Βουλευτής της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη, από πέτρα που έριξαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Αθήνα προχθές Τετάρτη, κάνει το γύρο του κόσμου από τα διεθνή ΜΜΕ, η αντιπαράθεση για τα επεισόδια μεταφέρθηκε χθες μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η «χλιαρή» σχολιογραφία στα ελλαδικά ΜΜΕ για τον ξυλοδαρμό του κ. Χατζηδάκη, αλλά και οι τοποθετήσεις από εξαγριωμένους πολίτες, οι οποίοι σε πρωινές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές όχι μόνο δεν καταδίκασαν το γεγονός, αλλά αναφέρθηκαν και σε άλλους οι οποίοι θα έπρεπε να βρισκόντουσαν στη θέση του κ. Χατζηδάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε τη στάση της Αστυνομίας, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν καταδίκασε και τις επιθέσεις κατά της αστυνομίας.
Οι λογαριασμοί στις εκλογές
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε για την επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ότι «είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δικαιολογημένα πιστεύω ότι θεωρούν ότι βασικός υπαίτιος που παρ' ολίγον η χώρα να χρεοκοπήσει, είναι η γκρίζα πλευρά του κομματικού συστήματος. Όμως, στη δημοκρατία, σε μία ευνομούμενη, σύγχρονη, πολιτισμένη δημοκρατική πολιτεία και κοινωνία, οι λογαριασμοί των πολιτών με τα κόμματα λύνονται στις εκλογές, και σε καμίαν απολύτως περίπτωση στους δρόμους, χειροδικώντας».
Νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «το οργανωμένο κυβερνητικό πολιτικό σχέδιο αστυνομοκρατίας και γενικευμένης καταστολής εναντίον της διογκούμενης μαχητικής, δίκαιης, ειρηνικής και ελπιδοφόρας κοινωνικής αντίστασης».
Την αποδοκιμασία τους για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ εξέφρασαν στη Βουλή εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.
«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία.
Έρευνες να βρεθούν οι ένοχοι
Από την πλευρά της Δικαιοσύνης, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ και του σωματοφύλακά του. Οι έρευνες διενεργούνται από την κρατική ασφάλεια, με την εποπτεία εισαγγελέα, για τον εντοπισμό των υπευθύνων με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Συνθήματα υπέρ της επανάστασης!
Η επίθεση στον πρώην υπουργό Μεταφορών και τα εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης. Η επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών ήταν από τις βασικές χθεσινές ειδήσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο.
Εκτενείς αναφορές στα επεισόδια που σημάδεψαν τις κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων στην Αθήνα έκαναν σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Πρώτο το Reuters, που μετέδωσε και οπτικό υλικό από τα επεισόδια, καθώς και βίντεο από την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης.
Στο ρεπορτάζ από την Αθήνα, ο ανταποκριτής του πρακτορείου χαρακτηρίζει τη διαδήλωση ως τη μεγαλύτερη κινητοποίηση από τον περασμένο Μάιο, όταν και συνέβη το θλιβερό περιστατικό του εμπρησμού της Μαρφίν και ο θάνατος τριών τραπεζικών υπαλλήλων, και καταλήγει λέγοντας πως παρά τις διαρκώς αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις, το ελληνικό Κοινοβούλιο τελικώς υπερψήφισε τα νέα μέτρα που ζητούνται από τη χώρα, στα πλαίσια του Μνημονίου.
Ο ίδιος συντάκτης υπολόγισε τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση στους 50.000 ανθρώπους και κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ορισμένα συνθήματα που ακούστηκαν και καλούσαν τον κόσμο σε επανάσταση! Το βρετανικό ΒΒC κάνει λόγο για επιθέσεις σε πρώην υπουργούς και για μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας που υιοθετεί η κυβέρνηση.
Παρόμοια ρεπορτάζ φιλοξένησαν στις διαδικτυακές τους εκδόσεις και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες, καθώς και οι «New York Times».
Χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας την Τετάρτη στην πορεία διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας των συνδικάτων κατά του νέου πακέτου σκληρών μέτρων της κυβέρνησης, γράφουν οι «New York Times».
Κατά την έβδομη γενική απεργία της χρονιάς ακυρώθηκαν πτήσεις, τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια, έκλεισαν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στην απεργία συμμετείχαν και οι δημοσιογράφοι. Οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτούργησαν κάποιες ώρες, για τη διευκόλυνση των απεργών να κατέβουν στην πορεία.
Οι πορείες ήταν ειρηνικές μέχρι νωρίς το απόγευμα, οπότε και αναρχικοί παρεισέφρησαν στο πλήθος, και πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών με μολότοφ και πέτρες. Δεκάδες νεαροί συνεπλάκησαν με την αστυνομία έξω από τη Βουλή και σε άλλα σημεία του κέντρου έσπασαν βιτρίνες, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και κάδους, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Εξαγριωμένοι απεργοί κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Εξω το ΔΝΤ» και «Μην μας αφήσετε να ζούμε σαν σκλάβοι», ενώ άλλοι φώναζαν «Κλέφτες, κλέφτες» και «Ντροπή σας».
Οι «New York Times» αναφέρθηκαν και στην επίθεση που δέχτηκε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης από διαδηλωτές. Ο 45χρονος πρώην υπουργός ξέφυγε τον κίνδυνο μόνο αφού φυγαδεύτηκε σε κτίριο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., Θανάση Κοκκαλάκη.
Η γαλλική «Le Monde» ανέφερε ότι παρέλυσε η Ελλάδα την Τετάρτη, εξαιτίας της γενικής απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα των εργαζομένων ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες συγκοινωνίες και τράπεζες κατέβασαν ρολά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ