Type Here to Get Search Results !

Tρόμος στην Αθήνα...

Tρόμος επικρατεί σε όλη την Αθήνα από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, με μία γυναίκα να έχει τραυματιστεί αλλά και πολλούς άλλους να ανησυχούν για το αύριο... Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό μετά τα αλλεπάλληλα ύποπτα πακέτα που εντοπίζονται από χθες Δευτέρα. Στην Ελλάδα έχουν ειδοποιηθεί όλες οι εταιρείες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ. Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει όλες τις πρεσβείες στην Αθήνα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καλύτερη φύλαξή τους.
Τουλάχιστον πέντε παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα έχουν εντοπιστεί με προορισμό τις πρεσβείες της Ελβετίας, της Βουλγαρίας, της Χιλής, της Γερμανίας και της Ρωσίας. Μικρής ισχύος εκρήξεις έχουν σημειωθεί χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός στις πρεσβείες Ελβετίας και Ρωσίας, ενώ οι υπόλοιπες εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη. Πριν από λίγο πάντως βρέθηκαν άλλα δύο ύποπτα δέματα στο Ελ. Βενιζέλος που εξετάζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία θεωρεί ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα και από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκρήξεις.
Εκρήξεις σε πρεσβείες Ελβετίας και Ρωσίας
Στην πρεσβεία της Ελβετίας που είναι στο Κολωνάκι, και συγκεκριμένα στο περίβολο του κτηρίου, σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου δέματος όταν ο υπάλληλος το θεώρησε ύποπτο και το πέταξε στον ακάλυπτο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, ανάφλεξη σημειώθηκε σε μεταλλικό κουτί στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Ψυχικό.
Ελεγχόμενες εκρήξεις σε πρεσβείες Χιλής, Βουλγαρίας, Γερμανίας
Σε ελεγχόμενη έκρηξη προχώρησαν οι αρχές και στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, μετά από ύποπτο δέμα που εμφανίστηκε και εκεί. Το δέμα έφτασε σήμερα στην πρεσβεία, ωστόσο όταν η γραμματεία της επικοινώνησε με τον φερόμενο ως αποστολέα, που είναι γνωστό πολιτικό πρόσωπο της χώρας, εκείνος τους είπε ότι δεν έστειλε τίποτα. Κατόπιν τούτου, ενημερώθηκε η αστυνομία και έσπευσαν πυροτεχνουργοί στην πρεσβεία.
Άλλο ένα δέμα που φέρεται ως παγιδευμένο εντοπίστηκε πριν φτάσει στην πρεσβεία της Χιλής. Το δέμα φάνηκε ύποπτο και εστάλη στην Βουλή, επειδή υπάρχει εκπαιδευμένος σκύλος αλλά και η κατάλληλη υποδομή για να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη. Οι πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στην Βουλή το πήγαν στον ειδικό προάυλιο χώρο ελέγχου, όπου προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Επρόκειτο για ένα δέμα με μπαταρίες και εκρηκτική ύλη. Κάποιες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο δέμα τελικά δεν έφτασε ποτέ στην πρεσβεία της Χιλής, αλλά ο κούριερ που το μετέφερε, μεταφέροντας την κανονική αλληλογραφία στο Μέγαρο Μαξίμου, έδειξε στους άνδρες της πρωθυπουργικής ασφάλειας το δέμα για την πρεσβεία της Χιλής που του φαίνονταν ύποπτο και εκείνοι με τη σειρά τους, αφού το εξέτασαν στα μηχανήματα, το έστειλαν στη Βουλή για εξουδετέρωση.
Η πρεσβευτής της Χιλής στην Ελλάδα Κάρμεν Ιμπάνιες δήλωσε ότι το πακέτο προοριζόταν για την ίδια. «Απευθυνόταν στον πρεσβευτή, στην προκειμένη περίπτωση σε μένα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό της Χιλής Radio Cooperativa. Ύποπτο δέμα και στην οδό Ριζάρη και Βασ. Γεωργίου, στην περιοχή που χθες συνελήφθησαν οι δύο νεαροί με τα δέματα - βόμβες. To δέμα είχε προορισμό την πρεσβεία της Γερμανίας και επεστράφη σε εταιρεία ταχυμεταφορών, για αυτό πήγαν πυροτεχνουργοί και έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ