Type Here to Get Search Results !

Βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη για την Αθήνα

Μπροστά μας έχουμε δύσκολα χρόνια. Ήδη πολλοί συμπολίτες μας υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση.
Η κα Ελευθερία Πικρού Μωραϊτάκη αναφέρει για το θέμα αυτό.
Το μνημόνιο έφερε εξαθλίωση που τη συναντάς όπου και αν στρέψεις το βλέμμα σου. Οφείλουν οι δήμοι με τα μέσα που διαθέτουν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική και να συμβάλλουν στην οικονομική ανακούφιση των δημοτών τους. Ο Συνδυασμός του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη και ασφαλώς η υπογράφουσα για να υπάρξει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, πιστεύουμε ότι απαιτείται να:
1. Προωθηθεί η δράση «Ψωνίζω Αθήνα» που θα περιλαμβάνει: α) δημιουργία διαρκούς διαβούλευσης με τους επαγγελματίες και τους εμπόρους της Αθήνας για την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας: i) μέσω προβολής σε μέσα του Δήμου (9,84, ηλεκτρονικές οθόνες, κ.τ.λ), ii) εκστρατείας προς προμηθευτές για φθηνότερες τιμές, iii) ενίσχυση της ελκυστικότητας των εμπορικών περιοχών της πόλης με γεγονότα και εκδηλώσεις σε δρόμους και πλατείες, καθώς και iv) πάταξη του παρεμπορίου σε συνεργασία με τους εμπόρους της πόλης και τη βοήθεια της τεχνολογίας.
2. Εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στους εμπορικούς δρόμους, με συχνότατες μεικτές περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛΑΣ.
3. Μελετηθεί η μείωση δημοτικών τελών, ενισχυτικές δράσεις των αναπτυξιακών εταιρειών του Δήμου.
4. Προωθηθεί η προσέλκυση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων μέσω συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτών (ΣΔΙΤ).
5. Αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από την ΕΕ, την Τράπεζα Επενδύσεων και την Παγκόσμια Τράπεζα
6. Προωθηθεί η ανάπτυξη της Αθήνας σε Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο με μέτρα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Θα συμβάλλω αποτελεσματικά σε αυτό τον τομέα λόγω της πιστοποιημένης γνώσης μου.
7. Συνεχισθεί και ολοκληρωθεί η υλοποίηση των πολεοδομικών παρεμβάσεων που αλλάζουν την εικόνα και δημιουργούν θετικές προοπτικές ανάπτυξης για την Αθήνα.
8. Αναδειχθεί αποτελεσματικά το τουριστικό προϊόν της Αθήνας υπέρ του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου των δημοτών με: α) διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ιστορία, ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο, ώστε να αναδειχθεί η Τουριστική Αθήνα των 12 μηνών, β) προσέλκυση διεθνών στελεχών επιχειρήσεων με κατάλληλα κίνητρα σε συνεργασία με την κυβέρνηση.
9 Υλοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις έργων που υποβλήθηκαν στην Κοινωνία της Πληροφορίας και αφορούν στη βελτίωση υπηρεσιών προς τον δημότη, τις επιχειρήσεις, τον επισκέπτη.
10. Αξιοποιηθεί ενεργητικά η ακίνητη περιουσία του Δήμου Αθηναίων.
11.Καταρτισθεί ενοποιημένος ισολογισμός του Δήμου και των Δημοσυντήρητων Οργανισμών.
12.Προχωρήσει το έργο του γηπέδου του Παναθηναϊκού και η διπλή ανάπλαση.
13.Οργανωθεί σύγχρονο σύστημα διοίκησης του Δήμου και επαρκής εκπαίδευση αντιδημάρχων, προϊσταμένων και όλων των υπαλλήλων στα εφαρμόσιμα νέα συστήματα.
14.Αξιολογηθεί αξιοκρατικά και εμπνευστεί με κατάλληλα ηθικά και οικονομικά κίνητρα όλο το ιδιαίτερα άξιο προσωπικό του Δήμου.
Εφόσον οι δημότες της Αθήνας με τιμήσουν με την ψήφο τους δεσμεύομαι να επικεντρώσω τις προσπάθειές μου προς αυτήν την κατεύθυνση. Προς την ίδια κατεύθυνση όμως εργάζεται ήδη και ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα και επιθυμεί με σωστό προγραμματισμό και μεθοδικότητα την επίλυσή τους ώστε η Αθήνα να αποτελέσει την πόλη της ζωής μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ