Type Here to Get Search Results !

Απειλούν να αποκλείσουν τους σπουδαστές από µετεγγραφή

Το τελεσίγραφο έστειλαν χθες στο υπουργείο Παιδείας οι πρόεδροι των δύο κεντρικότερων ΤΕΙ της χώρας, κ.κ. Δηµ. Νίνος του ΤΕΙ Αθήνας και Λαζ. Βρυζίδης του ΤΕΙ Πειραιά, προκαλώντας αναστάτωση σε περίπου 2.000 οικογένειες σπουδαστών που έλαβαν ήδη µετεγγραφή στα εν λόγω Ιδρύµατα και περιµένουν από µέρα σε µέρα την υλοποίησή της. Μάλιστα τα ΤΕΙ απείλησαν µε αποχή από τον διάλογο που αρχίζει για τις αλλαγές στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. Το Συµβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας θα συνεδριάσει αύριο προκειµένου να αποφασίσει αν το Ιδρυµα θα λάβει µέρος, όµως «η τάση που υπάρχει είναι το ΤΕΙ Αθήνας να µη λάβει µέρος στον διάλογο, διότι η πρόταση του υπουργείου Παιδείας υποβαθµίζει τα ΤΕΙ», είπε ο κ. Νίνος. Το υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι σύντοµα θα καταβληθούν επιπλέον 3 εκατ. ευρώ για τους πρόσθετους σπουδαστές.
Οι πρόεδροι των δύο µεγάλων ΤΕΙ δήλωσαν χθες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την πλήρη αδυναµία των Ιδρυµάτων τους να εκπαιδεύσουν µε τις υπάρχουσες υποδοµές τον επιπλέον αριθµό σπουδαστών, ο οποίος µάλιστα στην Αθήνα είναι αυξηµένος κατά 40% σε σχέση µε πέρυσι! Οι µετεγγραφές στο ΤΕΙ Αθήνας φέτος ανέρχονται περίπου σε 1.200. Χαρακτηριστικά στο Τµήµα Μάρκετινγκ µετεγγράφονται 175 όταν ο αριθµός όσων φοιτούν είναι 85, στο Τµήµα Τροφίµων µετεγγράφονται 121 σπουδαστές ενώ φοιτούν 85. Σε 15 τµήµατα µετεγγράφονται πλέον των 35 σπουδαστών. Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Πειραιά.
Μάθηµα στον περίβολο!
«Αν δεν λάβουµε πρόσθετα κονδύλια για νέες υποδοµές, θα αναγκαστούµε να κάνουµε το µάθηµα στον... περίβολο!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρυζίδης, ενώ ο κ. Νίνος ανέφερε ότι το ΤΕΙ Αθήνας δηλώνει αδυναµία να εκπαιδεύσει τόσο µεγάλο αριθµό σπουδαστών µε καθαρά ακαδηµαϊκά κριτήρια, γι’ αυτό και αν δεν χρηµατοδοτηθεί µε τα απαραίτητα κονδύλια, δεν µπορεί να εγγράψει τόσο µεγάλο αριθµό σπουδαστών. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ αναφέρθηκαν στην υποχρηµατοδότηση των Ιδρυµάτων τους.
Στο ΤΕΙ Αθήνας, από το Νοέµβριο 2009 µέχρι σήµερα είχαµε µείωση της επιχορήγησης της τάξεως του 10% για το 2009, δηλαδή σε απόλυτα νούµερα 2.685.000,00 ευρώ και για το 2010 η µείωση ήταν 32,8% δηλαδή 8.812.500,00 ευρώ. Η συνολική µείωση της επιχορήγησης υποστήριξαν ότι ανέρχεται σε 42,8%.
Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ιωάννης Πανάρετος έσπευσε να καθησυχάσει σπουδαστές και καθηγητές, δηλώνοντας ότι αναγνωρίζει πως στα κεντρικά ΤΕΙ υπάρχει πρόβληµα, αλλά έχει ήδη υπογραφεί αίτηµα προς το υπουργείο Οικονοµικών για χρηµατοδότηση επιπλέον 3 εκατ. ευρώ και εποµένως θα καλυφθούν οι ανάγκες για τους πρόσθετους φοιτητές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ