Type Here to Get Search Results !

Σταδιακή επιστροφή στην κατανάλωση-Κίνηση στα εμπορικά της Πάτρας με τους καταναλωτές για «έξυπνες» πασχαλινές αγορές

 


Ζωήρεψε από χθες  η κίνηση στην αγορά της Πάτρας αλλά και στο Αίγιο καθώς την Κυριακή των Βαΐων ο κόσμος φαίνεται ότι προτίμησε να εκδράμει στην παραλιακή ζώνη του νομού καθώς οι θερμοκρασίες επανήλθαν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σε πρώτη φάση δύο στους τρεις καταναλωτές, σύμφωνα με τους τοπικούς συλλόγους των εμπόρων, κάνουν μια σειρά από «ασφαλείς» και «έξυπνες» αγορές που περιλαμβάνουν τις απαραίτητες προμήθειες σε ρούχα και υποδήματα αλλά και υλικά για το Πασχαλινό τραπέζι, από αλεύρι για τα χειροποίητα κουλουράκια και άλλα είδη ζαχαροπλαστικής έως και υλικά για χειροποίητες λαμπάδες!
Η τάση αυτή δείχνει καθαρά την πρόθεση των καταναλωτών να αποφύγουν όλα τα περιττά έξοδα και χρηματοδοτείται από μισθούς και συντάξεις που μπήκαν στους λογαριασμούς στα τέλη του μήνα. Από την πλευρά τους οι έμποροι αναμένουν την κατάθεση του δώρου Πάσχα, σήμερα και αύριο Μ. Τετάρτη τελική ημερομηνία, καθώς οι καταναλωτές θα κάνουν την τελική… άσκησή τους στην αγορά, ζυγίζοντας και τις δυνατότητές τους.
«Η κίνηση την Μ. Δευτέρα έχει μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με την Κυριακή των Βαΐων, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα λειτούργησαν με περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον. Ο κόσμος στην Πάτρα κινείται τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια για να κάνει τις προμήθειές του, ήδη μπαίνουν οι μισθοί ενώ σταδιακά ολοκληρώνεται και η καταβολή του δώρου του Πάσχα που αναμένουμε να τονώσει την κίνηση μέσα στα επόμενα 24ωρα» αναφέρει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Ερμίνα Διονυσάτου.
Και αύριο Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου, η αγορά στην Πάτρα θα λειτουργήσει με σπαστό ωράριο, 9 πμ. έως 2 μμ. το πρωί και 5.30 μμ. έως 9 μμ. το βράδυ.
Για τη Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα κατ εξοχήν αγορών, το ωράριο θα είναι συνεχές 12ωρο, 9 το πρωί, 9 το βράδυ, στα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας. Για την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο οι έμποροι σε Πάτρα αλλά και Αίγιο, αναμένουν και τους επισκέπτες που θα έχουν εκδράμει από το «κλεινόν άστυ» των Αθηνών, προκειμένου να τονώσουν τους τζίρους τους.
Κίνηση και στην αγορά του Αιγίου
Μισή ώρα νωρίτερα, στις 8.30 το πρωί, ανοίγουν από σήμερα έως και την Μ. Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα του Αιγίου τα οποία, κατά τα λοιπά, ακολουθούν το εορταστικό ωράριο της Πάτρας. Το ωράριο του Αιγίου είναι βέβαια προτεινόμενο καθώς δεν υπάρχει σύλλογος εμπόρων με την προσωρινή διοίκηση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας να έχει μπλοκάρει στη συνεχιζόμενη απεργία των δικηγόρων και την κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου λόγω της υποβάθμισης του μέσα από τον νέο ‘δικαστικό χάρτη’.
«Από σήμερα (σ.σ. χθες) το εμπορικό κέντρο του Αιγίου απέκτησε ζωηράδα μετά από απραξία μηνών η οποία οφείλεται στην παρατεταμένη ακρίβεια, τις κυκλοφοριακές αλλαγές με τις πεζοδρομήσεις αλλά και τις αρνητικές εξελίξεις που έχουμε στην πόλη οι οποίες συσσωρεύτηκαν επί χρόνια, υποβάθμιση και κατάργηση του πρώην ΤΕΙ Αιγίου, ψαλίδισμα του εισοδήματος των αγροτών μας, αποβιομηχάνιση και υποβάθμιση της δικαιοσύνης στην περιοχή μας. Την κίνηση στο κέντρο της πόλης ακολουθεί και η περιφερειακή αγορά με προμήθειες πρώτων υλών και τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΕΣΠ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ