Type Here to Get Search Results !

Πυρ και μανία οι κρεοπώλες της Πάτρας για το αρνί που πωλείται κάτω από 10 ευρώ – «Εμείς πουλάμε αρνιά «πόρσε», λένε

 


Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα τα έχουν βάλει οι κρεοπώλες της Πάτρας και αιτία είναι το καλάθι του Πάσχα στο οποίο για δεύτερη χρονιά εντάχθηκαν τα νωπά αμνοερίφια, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια διαφορά στην τιμή, ακόμα και 50%, μεταξύ σούπερ μάρκετ και κρεοπωλείων.

«Στόχος ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να πάρουν το αρνί σε προσιτές τιμές. Αυτήν τη στιγμή στο πασχαλινό καλάθι, το αρνί πωλείται σε τιμές κάτω των 10 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και όντως έτσι είναι, όπως διαπίστωσε το pelop.gr μέσα από την εφαρμογή e-katalalotis.gr.

Οι κρεοπώλες της Πάτρας όμως, είναι πυρ και μανία γιατί θεωρούν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης πριμοδοτεί με αυτό τον τρόπο τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε βάρος των συνοικιακών κρεοπωλείων, που αυτή τη στιγμή πωλούν στην αγορά της Πάτρας προς 14 – 15 ευρώ το κιλό.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Πατρών και περιχώρων και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, Διονύσης Ανδρεόπουλος, τόνισε στο pelop.gr ότι το καλάθι του νοικοκυριού «είναι καραμπινάτος αθέμιτος ανταγωνισμός».

Ο κ. Ανδρεόπουλος ανέφερε ότι σε γνωστό σούπερ μάρκετ της Πάτρας, με την αγορά ενός αρνιού προσφέρονται και δύο 6ευρες δωροεπιταγές. Αυτό πρακτικά εκμηδενίζει τον ανταγωνισμό, με τους κρεοπώλες να έχουν μοναδικό όπλο τους, την ποιότητα.Την ίδια στιγμή, ο κ. Ανδρεόπουλος θέτει και θέμα μεγάλης χρονικής διαφοράς μεταξύ της ημερομηνίας σφαγής και της ημερομηνίας διάθεσης των αμνοεριφίων στα σούπερ μάρκετ, που όπως λέει, χρησιμοποιούν τεχνικές συντήρησης που παρατείνουν τον χρόνο διατήρησης του κρέατος για εβδομάδες.

«Εμείς πουλάμε μόνο φρέσκα αρνιά, σφαγμένα τις τελευταίες ημέρες πριν το Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ τα έχουν αγοράσει πολύ νωρίς σε πολύ χαμηλές τιμές και χρησιμοποιούν μια τεχνική σφαγής και συντήρησης σε ψυγεία μακράς διάρκειας. Η νομοθεσία τους επιτρέπει να πωλούν 60 – 90 ημέρες μετά» αποκάλυψε ο κ. Ανδρεόπουλος, επιβεβαιώνοντας την γνωστή φράση, του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ότι υπάρχουν αρνιά φθηνά και αρνιά «πόρσε» που πωλούνται πιο ακριβά στα συνοικιακά κρεοπωλεία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε για το καλάθι του Πάσχα ότι «στόχος μας ήταν να μπορεί ο καταναλωτής να επιλέξει αν θέλει να προμηθευτεί το αρνί του από τον κρεοπώλη του ή αν κάποιος που θέλει να το προμηθευτεί σε χαμηλότερη τιμή, μπορεί να το κάνει με το πασχαλινό καλάθι».

Ο κ. Σκρέκας εξήγησε ότι «οι τιμές των παραγωγών ήταν ελαφρά υψηλότερες από τον προηγούμενο χρόνο και αυτό που θέλαμε ήταν να συμπιέσουμε την τιμή των μεσαζόντων και τελικά να βγει το αρνί στο καλάθι του σούπερ μάρκετ σε τιμές προσιτές».Για το ζήτημα της ποιότητας του αρνιού, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «ο καταναλωτής κατευθύνεται εκεί που εμπιστεύεται. Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει. Έλεγχοι διενεργούνται από τον ΕΦΕΤ, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλη την αγορά για να αποτραπεί το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων. Ελέγχουμε την αγορά και δεν εφησυχάζουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ