Πάτρα: Το άλλο «Lockdown»- «Αποδεκατισμένο» προσωπικό και κλειστά καταστήματα


 Σε «lockdown» οδηγούνται πολλά εμπορικά καταστήματα αλλά και καταστήματα εστίασης στην Πάτρα όχι επειδή το επιβάλλει το κράτος αλλά επειδή η εξάπλωση του κορωνοϊού «αποδεκατίζει» το προσωπικό το οποίο αναγκάζεται να αφήσει τα πόστα του λόγω νόσησης.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών και προσωπικού που νοσεί. Υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν μπορεί να βρεθεί την εργασία του. Σε πολλά μαγαζιά έχουν επιστρατευθεί τα αφεντικά για να δουλέψουν ενώ το προσωπικό κάνει διπλές βάρδιες για να καλύψει συναδέλφους που νοσούν» λέει στο thebest.gr o πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ. Γιάννης Σπυρόπουλος.

«Υπάρχουν και ασάφειες σχετικά με τις ημέρες της καραντίνας. Φαίνεται ότι αυτή τη φορά ο σχεδιασμός έχει γίνει πρόχειρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν κάποιος βρεθεί θετικός θα λείψει από τη δουλειά του όμως από εκεί και πέρα όλα είναι στον αέρα σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Ζούμε μία δύσκολη κατάσταση. Η εστίαση αντιμετωπίζει όλα αυτά τα ζητήματα χωρίς να ξέρουμε αν ευθύνεται για την υπερμετάδοση.

Από την πλευρά τους και οι πελάτες είναι φοβισμένοι. Επιπλέον υπάρχουν πολλά καταστήματα που είναι κλειστά  και πολλά μάλιστα εξαιρούνται και από τις βοήθειες που πρόκειται να δώσει το κράτος. Περνώντας από την Ηφαίστου είδα ένα δρόμο που είναι κλειστός καθώς τα μαγαζιά, όπως τα μεζεδοπωλεία,  στηρίζονται στη μουσική και σε μουσικά σχήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν βγάζουν καθόλου μεροκάματο και κάπως πρέπει να αποζημιωθούν».

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Πάτρας, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, «υπάρχουν κλειστά καταστήματα που δουλεύουν με μειωμένο προσωπικό και υπάρχει το άγχος μήπως και τελικά δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να ανοίξει το μαγαζί αφού τελικά θα νοσούν όλοι. Βέβαια στα εμπορικά καταστήματα δεν είναι ότι τόσο μεγάλο πρόβλημα ώστε να κλείσουν.

Αρχικά υπήρξε ένα μπέρδεμα με τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να βγει σε άδεια ο υπάλληλος που νοσεί όμως τελικά αρκεί το αποτέλεσμα του τεστ που έχει κάνει.  Παίρνει πενθήμερη άδεια και αν μετά είναι καλά επιστρέφει διαφορετικά συνεχίζει την καραντίνα. Τις τρεις πρώτες μέρες τις πληρώνει ο εργοδότης. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις των αυτοαπασχολούμενων για τους οποίους θα πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα, ένα επίδομα. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ενώ κάποιος νοσεί να δουλεύει για να ζήσει. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι επικίνδυνο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια