Aυξάνονται οι ζωοκλοπές στην Αχαΐα

Επιστροφή στη δεκαετία του '60, τότε που οι ζωοκλοπές απασχολούσαν έντονα τα αστυνομικά τμήματα απομακρυσμένων περιοχών, διαπιστώνεται τους τελευταίους έξι μήνες στην περιοχή της Αχαΐας.
Τα περιστατικά ζωοκλοπής έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ στο στόχαστρο των δραστών έχουν μπει κυρίως μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες σε ορεινές περιοχές. Ουσιαστικά, οι ομάδες που επιδίδονται σε τέτοιες κλοπές, καταφέρνουν να κερδίσουν με εύκολο τρόπο υψηλότατα χρηματικά ποσά. Μοσχοπουλούν το κρέας από τα ζώα που θανατώνουν σε ψησταριές και εστιατόρια και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.Βέβαια, η απουσία αγορανομικών ελέγχων καθιστά αυτά τα κρέατα ιδιαίτερα επικίνδυνα. Τα ποσά που κερδίζουν ποικίλλουν, ανάλογα με το ζώο που θα κλέψουν και θα θανατώσουν. Για παράδειγμα, οι τιμές για έναν ολόκληρο χοίρο κυμαίνονται από 300 έως 350 ευρώ, ενώ για μια ολόκληρη κατσίκα φθάνουν τα 150 με 200 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια