Νομικοί και επιχειρήσεις σε ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας

Ο ρόλος του νομικού σε φλέγοντα ζητήματα που ανέκυψαν λόγω της κρίσης, όπως η αύξηση του επιχειρηματικού κινδύνου αλλά και η θωράκιση των νέων δικηγόρων με μια σειρά από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η εφαρμογή των μεθόδων του σύγχρονου marketing, ήταν το κύριο θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διεξήχθη σήμερα Σάββατο 24 Νοεμβρίου στα πλαίσια του διήμερου πολυσυνεδρίου Forum Ανάπτυξης 2012.
 Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων πάνω σε ζητήματα δικαίου αλλά και σύγχρονων ανταγωνιστικών μεθόδων επαγγελματικής ολοκλήρωσης. Η εκδήλωση με θέμα: «Marketing δικηγορικού γραφείου – Στρατηγικές Ανάπτυξης και Χωροθέτηση του δικηγόρου στην αγορά (Positioning)» που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Νκόλαου Παπάκου. «Κακώς εμείς οι δικηγόροι θεωρούμαστε προνομιούχοι, ως κλάδος βαλλόμαστε αδίκως, περισσότερο από άλλες επαγγελματικές ομάδες, ενώ καλούμαστε παράλληλα λόγω της κρίσης να συνδράμουμε πολύ περισσότερο στην προάσπιση και προστασία των αδύναμων συμπολιτών. Σε καθημερινή πλέον βάση καλούμαστε να βοηθήσουμε απολυμένους συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες στην αντιμετώπιση τραπεζών και εργοδοτών, να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και στην κοινωνική συνοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπάκος, ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης. Στη συνέχεια ο δρ. Ιωάννης Μπούγας, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και πρ. Υφυπουργός Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα: «Ο Δικηγόρος ως συνεργάτης και αρωγός στην προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου για επιβίωση και ανάπτυξη». Κάνοντας μια εκτενή αναφορά στις συνέπειες της κρίσης στους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την υγεία-πρόνοια, την παιδεία και τον πολιτισμό, επεσήμανε ότι οι επιπτώσεις είναι σημαντικές και επιβαρύνουν και την ανάγκη για αποτελεσματική εκπροσώπηση της χώρας στα διεθνή φόρουμ. Σύμφωνα με τον ομιλητή, θύμα της κρίσης είναι πλέον τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες.
«Ότι πετύχαμε τον 20ο αιώνα στη συγκρότηση ενός θεσμικά οργανωμένου κράτους, αμφισβητείται πλέον ενώ παράλληλα τελείται ένα μεγάλο έγκλημα, η αποδιοργάνωση και αποδιάρθρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα βέβαια την κοινωνική εξαθλίωση» τόνισε ο ομιλητής. "Οι επιχειρήσεις αδυνατούν να προβλέψουν έγκαιρα τη δημιουργία μη ευνοϊκών συνθηκών όσον αφορά τη μελλοντική τους επιβίωση, με αποτέλεσμα και την καθυστερημένη προσφυγή στις νομικές συμβουλές", συμπέρανε ο ομιλητής, τονίζοντας: «Σήμερα που οι τράπεζες εμφανίζονται εξαιρετικά απρόθυμες να ρυθμίσουν τα επιχειρηματικά χρέη, είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε στην επιμήκυνση, την παράταση αποπληρωμής τους και στην συνολική απομείωση των χρεών, να συνδράμουμε στη ρύθμιση των εργοδοτικών εξόδων, χωρίς την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσα στην εταιρεία που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση της επιχειρηματικής της απόδοσης".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια