Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Επιμένει ο Δήμος για το νέο Πράσινο Σημείο στην Παραλία της πόλης

 


Μπορεί το όλο θέμα να έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κατοίκους της Παραλίας, όμως, ο Δήμος επιμένει και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να επαναφέρει το ζήτημα της δημιουργίας ενός εκ των πέντε Πράσινων Σημείων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου στην περιοχή της Παραλίας και από εκεί θα γίνει μια σημαντική αρχή για να ενισχυθεί ο τομέας της ανακύκλωσης στην Πάτρα σε όλα τα ρεύματα.

Οι αντιδράσεις, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν έχουν κανένα νόημα αφού δεν μιλάμε για έναν χώρο επεξεργασίας των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά για έναν χώρο συγκέντρωσης.

Από εκεί και μετά η δημοτική αρχή θα οριοθετήσει την δημιουργία των άλλων τεσσάρων σημείων με το ένα από αυτά να βρίσκεται στην περιοχή του Ρίου, το άλλο στη Μεσσάτιδα, ένα ακόμα στα Βραχνείκα και το τέταρτο μέσα στην Πάτρα (δεν έχουν οριστεί ακόμα οι χώροι).

Πέρα από τα Πράσινα Σημεία, μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να υπάρξει ανάδοχος και για το πρόγραμμα των 43 Πράσινων Γωνιών Ανακύκλωσης, στην Πάτρα. Ο διαγωνισμός είναι στον «αέρα» και σύντομα εφόσον όλα πάνε καλά και δεν έχουμε ενστάσεις που θα καθυστερήσουν την διαδικασία θα πέσουν και υπογραφές στη σχετική σύμβαση.

Οι εν λόγω γωνιές θα φέρουν σύστημα έξυπνης διαχείρισης με αισθητήρες και κατάλληλο λογισμικό, ώστε να γνωρίζουν οι υπηρεσίες καθαριότητας πότε γεμίζουν. Είναι ένα έργο με προϋπολογισμό πάνω από 600. 000 ευρώ, με τα σημεία που έχουν οριστεί να είναι χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες.

-στις γωνίες τύπου  «Α» με 1 ημιυπόγειο κάδο 3 κυβικά μέτρα με δύο εσωτερικά χωρίσματα για ανακυκλώσιμα υλικά.

-στις γωνίες τύπου «Β» με 1 ημιυπόγειο κάδο 5 κυβικά μέτρα με 3 εσωτερικά χωρίσματα.

-στις γωνίες τύπου  «Γ» με 2 ημιυπόγειους κάδους 5 κυβικών μέτρων με δύο εσωτερικά χωρίσματα.

Οι γωνιές ανακύκλωσης τύπου «Α» θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία: πλατεία Νόρμαν, παραλιακό πάρκο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, πλατεία Ομονοίας, Πάρκο Ειρήνης, Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, Βραχνέικα, πλατεία Αρόης, οδός Αριστοτέλους (S/M Σκλαβενίτης), πλατεία Πυροσβεστίου, Αρχ. Ιεροθέου & Σμύρνης. πλατεία Βορείου Ηπείρου, Ηρώων Πολυτεχνείου και Λευκωσίας, πλατεία Ταραμπούρα, πλατεία Μαρούδα,

Οι γωνιές τύπου «Β» θα μπουν στα σημεία: Ψηλά Αλώνια, Άγιος Ανδρέας, Πράτσικα, πλαζ ΕΟΤ, Ρίο-Δημαρχείο, Ιερού Λόχου και Μαραγκοπούλου (ΚΕΤΧ), Φιλίππου & Ολυμπιάδος με Ακρωτηρίου, Ετεοκλέους και Ματρόζου, Βελεστίνου και Κενταύρου (ΒΙΟΠΑ), Αυστραλίας και Κανελλοπούλου, Πανεπιστημίου και Αλεξανδρουπόλεως.

Οι γωνιές τύπου «Γ» θα μπουν στα σημεία: πλατεία Ελευθερίας, Ηρώων Πολυτεχνείου και Επιδαύρου (HOTEL Δελφίνι), πλατεία Εργατικών, Στάδιο Παναχαϊκής, Νότιο Πάρκο, Οβρυά-Μεσσάτιδα, Πλατεία Γηροκομείου, Θερμοπυλών και Δεινοκράτους, Πλατεία Αμπελοκήπων.

Α. Κολλιόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ