Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Δικάζεται τον Δεκέμβριο η μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της στην Πλαζ


 Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου η 27χρονη που εγκατέλειψε στην Πλαζ της Πάτρας το νεογέννητο κοριτσάκι της, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ίδια αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.


Το παιδί βρέθηκε νεκρό από περαστικούς και η υπόθεση συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Η γυναίκα θα δικαστεί από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο, στο Αίγιο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τον περασμένο Φεβρουάριο περαστικοί βρήκαν στην Πλαζ ένα νεκρό βρέφος και σοκαρισμένοι από το αποτρόπαιο θέαμα, ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Οι άνδρες του Λιμενικού, που ανέλαβαν την υπόθεση, άρχισαν να ξετυλίγουν -σε συνεργασία με την Αστυνομία- βήμα βήμα το κουβάρι της υπόθεσης. Έτσι, κατάφεραν σε λίγη ώρα να φτάσουν στα ίχνη της γυναίκας, η οποία μετά την πράξη της επέστρεψε στο σπίτι που μένει μαζί με τη μητέρα της στην Πάτρα – στα Ζαρουχλέικα.

Εκεί τη βρήκαν οι αστυνομικοί μαζί με τους λιμενικούς και την οδήγησαν στην Ασφάλεια του Λιμεναρχείου. Στις πρώτες κουβέντες της στους αστυνομικούς, η γυναίκα φέρεται να είπε πως βρέθηκε σε απόγνωση και γι΄ αυτό αποφάσισε να παρατήσει το βρέφος στην παραλία, αφού πρώτα γέννησε στο μαιευτήριο δημόσιου νοσοκομείου στην Πάτρα. Η μητέρα έφυγε από το νοσοκομείο κρυφά, μαζί με το μωρό της.

Η 27χρονη φέρεται να είχε κρύψει στους οικείους της ότι ήταν έγκυος. Δεν την παρακολουθούσε γιατρός και πήγε στο νοσοκομείο μόνο και μόνο για να γεννήσει. Το προσωπικό της κλινικής από την πρώτη στιγμή διαπίστωσε πως η νεαρή πρέπει να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, καθώς κανείς δεν την συνόδευε, ενώ ούτε καν ρούχα για την ίδια και το μωρό που θα έφερνε στον κόσμο δεν είχε μαζί της.

Η κατηγορουμένη προφυλακίστηκε, ενώ τότε στην απολογία της είχε ισχυριστεί ότι αν ήθελε να σκοτώσει το βρέφος από τη στιγμή της σύλληψής του, θα είχε κάνει έκτρωση από τον δεύτερο μήνα της κύησης και δεν θα ανέβαινε έναν Γολγοθά, κρύβοντας την εγκυμοσύνη της, κάτω από πλατιά ρούχα, ακόμα και από την οικογένειά της.

Είχε πει επίσης ότι εγκαταλείφθηκε από τον βιολογικό πατέρα του βρέφους και έμεινε αβοήθητη. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η εντολέας του υπέστη επιλόχεια κατάθλιψη, μια πολύ σοβαρή ψυχωσική συνδρομή, που επιβαρύνει τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση και υπό καθεστώς πανικού και τρόμου, έφτασε κάποια στιγμή στην πλαζ, όπου χωρίς να αντιλαμβάνεται τι έκανε, άφησε το βρέφος στην παραλία και έφυγε. Στην ιατροδικάστική έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου του βρέφους ο «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος».

Πηγή: Thebest

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ