Type Here to Get Search Results !

ΠΑΤΡΑ: Τα νέα μέτρα για τα γυμναστήρια

 


Στο επίπεδο τρία ανήκει η Αχαΐα στον νέο Χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας. Τι μέτρα θα ισχύουν από τη Δευτέρα.

Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη του κορονοϊού παρουσιάσε, κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με βάση το νέο Χάρτη (παρατίθεται παρακάτω) Υγειονομικής Ασφάλειας για τον κορονοϊό η Αχαΐα (και η Πάτρα) βρίσκεται στο επίπεδο τρία, ενώ συνολικά υπάρχουν τέσσερα επίπεδα.

Έτσι από τη Δευτέρα θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Αθλητισμός: Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές. Μείωση στο 50% του μέγιστου αριθμού αθλουμένων ανά εγκατάσταση. Οδηγίες και Υγειονομικά πρωκόκολλα για προπονήσεις και αγώνες (https://gga.gov.gr). Εσωτερικοί χώροι: Ατομική αθλητική προπόνηση, σύμφωνα με τους κανόνες των γυμναστηρίων
  • Γυμναστήρια: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση. Εξαιρούνται η ατομική άσκηση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση αποστάσεων 2μ. 1 άτομο ανά 15 τ.μ.. Απαγόρευση χρήσης αποδυτηρίων κλπ

Μάσκα και στους αθλούμενους οι οποίοι πηγαίνουν σε γυμναστήρια προβλέπεται στον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας, ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού της κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα στο χαμηλό επίπεδο 1 (ετοιμότητας) προβλέπεται:

Στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) προβλέπεται:

Στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης)  όπου περιλαμβάνεται  μεταξύ άλλων νομών και όλη η Αττική προβλέπεται:

Σε περίπτωση που μια περιοχή μπει στο τέταρτο επίπεδο συναγερμού, δηλαδή στο υψηλότερο, τα γυμναστήρια κλείνουν.

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς ή επιδημιολογικούς δείκτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ