Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Εκδήλωση παρουσίασης της «Δομής Αλληλεγγύης & Αλληλοβοήθειας» στην Κατάληψη Παραρτήματος

 


Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην Κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου και Αράτου, Πάτρα) εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την παρουσίαση της «Δομής Αλληλεγγύης & Αλληλοβοήθειας» που λειτουργεί στον συγκεκριμένο χώρο από τις αρχές Απριλίου.

Στη Δομή, που λειτουργεί κάθε Σάββατο 12:00 – 13:00, συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για όσους/ες τα χρειάζονται. Άνεργους/ες, μετανάστες/τριες, κρατούμενους/ες, άστεγους/ες, ασθενείς, ηλικιωμένους/ες και όποιον/α βρίσκεται σε ευάλωτη θέση. Από τη δομή προσφέρεται η δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης/παραλαβής κατόπιν συνεννόησης, ενώ λαμβάνονται όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Ακόμα, συλλέγονται χρήματα, για την οικονομική στήριξη κρατουμένων μέσω του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών/τριών.

Επικοινωνία:  domiparartima@gmail.com / facebook

 

Είδη που συλλέγονται:

Τρόφιμα: Μακαρόνια / Ρύζι / Όσπρια / Κονσέρβες / Λάδι / Ντοματοπελτές / Γάλα εβαπορέ / Τσάι / Μπισκότα / Φρυγανιές / Χυμούς

Φάρμακα: Παρακεταμόλη / Βιταμίνες

Προϊόντα υγιεινής: Σερβιέτες / Γάντια / Μάσκες / Αντισηπτικά / Μωρομάντηλα

Καθαριστικά Είδη / Σαπούνια / Σαμπουάν / Αφρόλουτρα / Πάνες για μωρά και ηλικιωμένους / Κουβέρτες και Sleeping Bag

 

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της δομής

Ο καπιταλισμός και το κράτος εχθρεύονται τη ζωή. Η παρούσα συνθήκη φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο την ταξικότητα του υπάρχοντος κόσμου.Μέσα σε αυτό το περιβάλλον που εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται σφοδρά από την πανδημία και τις κυρίαρχες πολιτικές, επιλέγουμε να στήσουμε ανάχωμα αντίστασης, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αυτοοργάνωσης.

Είμαστε κομμάτι των από τα κάτω, είμαστε εμείς που θα κληθούμε την επόμενη ημέρα να επωμιστούμε τα βάρη όχι μόνο της υγειονομικής αλλά και της επερχόμενης οικονομικής κρίσης. Οργανώνουμε δομή αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στηρίζοντας όσους/ες το έχουν ανάγκη.

Αδιαμεσολάβητα και συλλογικά καλύπτουμε τις ανάγκες μας, πέρα από κάθε επίπλαστη διάκριση φύλου, φυλής, καταγωγής, θρησκείας, χρώματος, σεξουαλικότητας κλπ. Συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για όσους/ες τα χρειάζονται. Άνεργους/ες, μετανάστες/τριες, κρατούμενους/ες, άστεγους/ες, ασθενείς, ηλικιωμένους/ες και όποιον/α βρίσκεται σε ευάλωτη θέση.

Προσφέρεται η δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης/παραλαβής κατόπιν συνεννόησης, ενώ λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Συλλέγουμε επίσης χρήματα, για την οικονομική στήριξη κρατουμένων μέσω του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών/τριών.

Η δομή είναι ανοιχτή σε όποιον/α θέλει πέρα από τη στήριξη να συμμετέχει, συμφωνώντας ασφαλώς με τα πολιτικά της χαρακτηριστικά.

Κάθε Σάββατο 12:00 – 13:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος

Κάθε 1ο και 3ο Σάββατο συνέλευση της δομής στη 13:00

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ