Type Here to Get Search Results !

Πάτρα - Λιμάνι : Νέα έφοδος μεταναστών σε νταλίκες - Οργή των οδηγών φορτηγών


 Επίθεση δέχτηκαν φορτηγά στο λιμάνι της Πάτρας όταν περίπου 40 μετανάστες πραγματοποίησαν μαζική «έφοδο» επιχειρώντας να «χωθούν» σε διάφορα σημεία οχημάτων ώστε να περάσουν στην Ιταλία.

Το περιστατικό είναι από τα σοβαρότερα των τελευταίων μηνών και δημιούργησε συνθήκες χάους στο λιμάνι αφού οι αρχές έκλεισαν και τις εισόδους του ISPS! 

Στόχος τους να αφήσουν τις επιθέσεις εκτός των φυλαγμένων χώρων, όμως έτσι άφησαν απροστάτευτους τους εργαζόμενους στις μεταφορές.

Η οργή οδηγών και εκπροσώπων εταιρειών έχει φτάσει στο κόκκινο.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εξηγήσουν πως "μόνο στο λιμάνι της Πάτρας παρατηρείται αυτή η επικίνδυνη αναρχία", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες σκέπτονται να μετακινηθούν σε άλλα λιμάνια.

Οι εταιρείες δεν ανέχονται τις συνεχόμενες ζημίες, τις καθυστερήσεις (πολλά φορτηγά δεν επιβιβάζονται), αλλά και το γεγονός ότι πληρώνουν μεγάλα ποσά για ασφάλεια που δεν έχουν.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από τα επεισόδια δείχνουν μετανάστες να βρίσκονται ακόμη και στη οροφή του... Κεντρικού Λιμεναρχείου, μια ηχηρή απόδειξη ότι το λιμάνι της Πάτρας είναι ξέφραγο αμπέλι.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Κεντρικού Λιμενάρχη, του Αστυνομικού Διευθυντή, και εκπροσώπων των ναυτιλιακών πρακτόρων και των ιδιοκτητών φορτηγών.

Στη σύσκεψη εκείνη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ., Παναγιώτης Τσώνης, αναφέρθηκε στις φθορές που καταγράφονται σε κτιριακές υποδομές των εγκαταστάσεων του λιμανιού, αλλά και στην χρονική επιβάρυνση που παρατηρείται κατά την φόρτωση των πλοίων, λόγω των αυστηρών ελέγχων που είναι υποχρεωμένο να κάνει το προσωπικό φύλαξης κατά την επιβίβαση οχημάτων και επιβατών, ενώ πρότεινε «την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φύλαξης εξωτερικά του λιμανιού», αλλά και την ανάγκη για προληπτικούς υγειονομικούς ελέγχους στον μεταναστευτικό πληθυσμό που φτάνει στην περιοχή.

Επίσης τονίστηκε ότι επιβάλλεται η επιπλέον ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του λιμανιού.

Λίγες ημέρες αργότερα έγινε επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών, αλλά φαίνεται ότι λίγες μέρες μετά αυτοί επανήλθαν στο «έργο» τους.

εφ. Γνώμη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ