Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μέχρι και 20% η πτώση στην κίνηση των σχολικών ειδών


 Από 5% στην καλύτερη περίπτωση, έως και 20% στη χειρότερη, κινήθηκε η πτώση στα βιβλιοπωλεία της Πάτρας, τη σχολική περίοδο, όταν δηλαδή άνοιξαν τα σχολεία και οι γονείς μαζί με τους μαθητές πήγαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Βιβλιοπωλών και Χαρτοπωλείων της Πάτρας Νίκο Καραπάνο, η πτώση αυτή ήταν σε ένα βαθμό αναμενόμενη, όμως, η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη από διάφορους ακόμα παράγοντες.

«Οι καταλήψεις σίγουρα δεν μας βοήθησαν στο να κρατήσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο τη κίνηση μας τη σχολική περίοδο, ενώ αρνητικό ρόλο έπαιξε και η κακοκαιρία που έτυχε εκείνες τις μέρες» τονίζει ο ίδιος.

Επίσης, αρκετές οικογένειες λόγω της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που έχει φέρει αυτή, ήταν αρκετά φειδωλές στις αγορές τους, αγοράζοντας μόνο τα απαραίτητα και όσα είχαν ανάγκη τα παιδιά τους για να πάνε στο σχολείο.

Το θετικό για τους τζίρους των βιβλιοπωλείων είναι ότι με το τέλος των καταλήψεων υπάρχει μια αναθάρρηση στην κίνηση κατά τον μήνα του Οκτωβρίου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η ανάκαμψη αυτή μπορεί να καλύψει τη ζημιά που έχει γίνει.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους μας. Αυτό που λείπει από την αγορά αυτή τη στιγμή είναι η ρευστότητα, ενώ τρέχουν οι υποχρεώσεις στις οποίες πολλοί από μας δεν θα κατορθώσουμε να ανταποκριθούμε».

Σημαντική ανάσα για τον κλάδο είναι τα χρήματα που έχουν φτάσει από τη δόση της επιστραπτέας προκαταβολής (όσοι μπόρεσαν και έκαναν την αίτηση), ενώ γίνεται αγώνας δρόμου από πολλούς επαγγελματίες του είδους για να προλάβουν να κάνουν τις αιτήσεις που χρειάζεται για το πρόγραμμα επιδοτήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ