Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Προβλημάτισε η περίπτωση των παραβάσεων στον ΟΑΕΔ

Πάτρα: Προβλημάτισε η περίπτωση των παραβάσεων στον ΟΑΕΔ Σε αχίλλειο πτέρνα των ελέγχων για την πανδημία αναδεικνύεται το δημόσιο, καθώς προκύπτουν ζητήματα που αφορούν την τήρηση των βασικών μέτρων προφύλαξης, όπως είναι η μάσκα και η τήρηση των αποστάσεων. Μια τέτοια περίπτωση αναδείχθηκε πριν από λίγα 24ωρα στην Πάτρα, με την επιβολή επτά προστίμων των 150 ευρώ σε προσωπικό υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, μετά από καταγγελία πολίτη. Στη μια περίπτωση η παράβαση έγινε από προϊσταμένη.
Η καταγγελία ώθησε την αστυνομία να κάνει έλεγχο στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Ακτή Δυμαίων και αφού βεβαίωσε τις παραβάσεις προχώρησε στα διοικητικά πρόστιμα. Για την ίδια υπηρεσία είχε σταλεί επιστολή στο pelop.gr, η οποία και αναρτήθηκε. Ο πολίτης περιέγραφε σκηνή από έλεγχο για τη χρήση μάσκας και υποστήριζε ότι είχαν ευνοϊκή αντιμετώπιση. Σύμφωνα με τον ίδιο οι εργαζόμενοι είχαν το δικαίωμα της ένστασης, προκειμένου να γλιτώσουν το πρόστιμο. Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο, αλλά η εφαρμογή των μέτρων. Και σε αυτή την πτυχή του θέματος, περιστατικά σαν και αυτά που περιέγραψε ο πολίτης στην επιστολή του, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για τους ελέγχους που γίνονται (ή δεν γίνονται) και σε ποιο βαθμό εξαντλείται η αυστηρότητα των ελεγκτικών μηχανισμών.
Σε κανονικές συνθήκες, ο δημόσιος τομέας (σε αυτόν περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα. Υιοθετώντας χωρίς την παραμικρή χαλαρότητα τα μέτρα που έχει ζητήσει η πολιτεία. Παρά ταύτα, στην κοινή γνώμη, εννοώντας τους πολίτες που έρχονται σε επαφή ή συναλλάσσονται με το δημόσιο, λαμβάνει πλειοψηφικά ποσοστά η τάση που θέλει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έχει συστήσει η πολιτική προστασία. Η μη χρήση της μάσκας και η μη τήρηση των αποστάσεων εύκολα εξακριβώνεται κατά τον έλεγχο, όταν αυτός γίνεται.
Εκτός αυτού, οι ενδείξεις ή και αποδείξεις ότι οι έλεγχοι στο δημόσιο είναι χαλαρότεροι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα που δοκιμάζεται ακόμα και μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κλάδο της εστίασης, επιτρέπει στους πολίτες να εκλαμβάνουν αυτή την κατάσταση ως άδικη και αναξιοκρατική.

Μια πολύ σημαντική αναβάθμιση έγινε στο πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης 112, που μπορεί να φανεί σωτήριο σε ανθρώπους οι οποίοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο σε απομακρυσμένες περιοχές ή άτομα με αναπηρία που χρήζουν άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πλέον ο γεωεντοπισμός όλων όσοι καλούν τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Εκτάκτου Ανάγκης 112, από «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα Android, μετά την υλοποίηση ενός προγράμματος, από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη Google και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet) θα γίνεται με απόλυτη ακρίβεια
του Μιχάλη Βασιλάκη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ