Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Στην τελική ευθεία το έργο της κατασκευής του παραλιακού ποδηλατοδρόμου

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το έργο της κατασκευής του παραλιακού ποδηλατοδρόμου της Πάτρας και ήδη τα πάντα είναι έτοιμα καθώς ο δήμος έχει προχωρήσει στην προκήρυξη του και δέχεται προσφορές από τους υποψήφιος ανάδοχους. 
Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 551.248.45 ευρώ, με έναν ποδηλατόδρομο που θα αποτελεί τον κεντρικό στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα γίνουν στην Πάτρα, μετά από τις παρεμβάσεις της αστικής ανάπλασης και που θα συνδέεται με τους κάθετους ποδηλατοδρόμους του ιστορικού κέντρου. 
Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος θα είναι μία διαδρομή που θα εκτείνεται κατά μήκος των παραλιακών οδών της Πάτρας, ξεκινώντας από την Κανελλοπούλου, διασχίζοντας την Ηρώων Πολυτεχνείου και την Όθωνος Αμαλίας και καταλήγοντας στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Παπαπφλέσσα.
Θα είναι ένας ποδηλατόδρομος εντός πόλεως, εντός δηλαδή του αστικού ιστού που θα συνδέει την μία άκρη της πόλης με την άλλη, ενώ το μοναδικό κομμάτι του που θα διέρχεται μέσα από το λιμάνι θα είναι αυτό της Παπαφλέσσα έως την Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου θα συνδέεται με το Νότιο Πάρκο. 
Ο μεγάλος αυτός ποδηλατόδρομος θα διακρίνεται με βάση την μελέτη που έχει γίνει και που έχει ολοκληρωθεί σε ορισμένες κατηγορίες, στα επιμέρους τμήματα του. Θα είναι αμφίδρομης κυκλοφορίας σε οδόστρωμα με υλικό επίστρωσης έγχρωμο (κόκκινο κεραμιδί) ασφαλτικό σκυρόδεμα πλάτους 2,50μ. που προορίζεται αποκλειστικά για την κίνηση του ποδηλάτου με διαχωρισμό του ποδηλατόδρομου από την λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων με διαχωριστικά διπλά έγχρωμα κράσπεδα από σκυρόδεμα.
Σε άλλο τμήμα του θα είναι αμφίδρομης κυκλοφορίας σε πεζοδρόμιο με υλικό επίστρωσης πλάκες από σκυρόδεμα, δηλαδή μια λύση συνύπαρξης πεζών και ποδηλάτου με τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης, ενώ σε άλλο κομμάτι του προβλέπεται η συνύπαρξη ποδηλάτου και οχημάτων σε οδόστρωμα με υλικό επίστρωσης ασφαλτικό σκυρόδεμα (ομόρροπη κίνηση ποδηλάτων και οχημάτων) με έλεγχο της παρόδιας στάθμευσης και τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συνολικό μήκος του ποδηλατόδρομου είναι 5,00χλμ και το πλάτος του 2,50μ. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 365 ημέρες από την ημέρα υπογραφής. Προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 28η Νοεμβρίου 2019 και η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ