Type Here to Get Search Results !

Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι του αντικαπνιστικού σε Πάτρα κι άλλες πόλεις

Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι του αντικαπνιστικού σε Πάτρα κι άλλες πόλειςΟι πρώτοι έλεγχοι ήταν... δοκιμαστικοί χωρίς πρόστιμα

Η περίοδος χάριτος… τελείωσε και πλέον οι έλεγχοι από σήμερα θα συνοδεύονται  και από πρόστιμα για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου.

Στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας το προηγούμενο διάστημα έγιναν ενημερώσεις και συστάσεις και από σήμερα ο μηχανισμός είναι έτοιμος για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου.

«Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει προς όλες τις κατευθύνσεις, ισότιμα και χωρίς εξαιρέσεις» είχε διαμηνύσει τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος που ζήτησε τη συνεργασία των καταστηματαρχών, εξηγώντας τους σοβαρούς λόγους για τη δημόσια υγεία που επιβάλλουν την τήρησή του.

Από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου, Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν ελέγχους στην Πάτρα, το Ρέθυμνο, την Τρίπολη, τα νότια προάστια της Αθήνας, τη Λάρισα, τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις μεσημεριανές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και επικεντρώθηκαν σε παιδότοπους, καφενεία, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και καταστήματα εστίασης.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων
Ελέγχθηκαν 172 περίπου επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος με μέγιστο αριθμό 1650 θαμώνων

 Στο 72% των περιπτώσεων δεν βρέθηκαν καπνίζοντες στους εσωτερικούς χώρους

 Στο 45% των περιπτώσεων οι υποδειχθέντες ως εξωτερικοί χώροι (ανεξάρτητα από το εάν βρέθηκαν καπνίζοντες κατά τον έλεγχο) ενέπιπταν στον αντικαπνιστικό περιορισμό (άρθρο 16 του Ν.4633/19) καθώς ήταν στεγασμένοι και περίκλειστοι.

 Στο 55% των περιπτώσεων διαπιστώθηκε είτε απουσία είτε ελλιπής σήμανση σε χώρους που εμπίπτουν στον αντικαπνιστικό περιορισμό.

 Στο 60% των καταστημάτων διαπιστώθηκαν μέτρα αποτροπής καπνίσματος και ειδικότερα απουσία σταχτοδοχείων εντός των καταστημάτων.

 Σε 1 στις 4 επιχειρήσεις κατεγράφησαν παρατυπίες (μη ύπαρξη ή μη θεώρηση) σχετικά με την ύπαρξη και τήρηση βιβλίου αναφοράς καπνίσματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ