Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μέχρι τέλους για το θέμα του αμιάντου στις στέγες του Αγίου Νεκταρίου

Πάτρα: Μέχρι το τέρμα θα φτάσουν για το θέμα του αμιάντου στις στέγες του Αγίου Νεκταρίου Μπορεί οι απαντήσεις που πήραν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Νεκταρίου από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, να μην ήταν και τόσο θετικές για το θέμα του αμιάντου που υπάρχει στις Εργατικές Κατοικίες της όμορφης συνοικίας της Πάτρας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το ζήτημα εγκαταλείπεται. 
Τόσο ο Κώστας Πελετίδης, όσο και η διοίκηση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Νεκταρίου, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και να φτάσουν το ζήτημα του αμιάντου που υπάρχει στις στέγες των σπιτιών τους, στα αρμόδια υπουργεία, απαιτώντας να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. 
Υπάρχει άλλωστε και το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει ειδικά για το θέμα στις 4 Δεκεμβρίου, αλλά και η απάντηση που εκκρεμεί στην ερώτηση που έκαναν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου. Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Νεκταρίου Αχιλλέας Μουντζούρης, μιλώντας στο patrasevents.gr. τονίζει: 
"Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το θέμα. Η απάντηση που έδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ στη συνάντηση που είχαμε μαζί του είναι ότι υπάρχει νομικό κόλλημα για να προχωρήσουν στην ουσία του ζητήματος, που είναι η αντικατάσταση του αμιάντου από τις στέγες των σπιτιών, με ένα άλλο υλικό που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην υγεία των κατοίκων, αλλά και θα εξασφαλίζει την απαιτούμενη μόνωση". 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει, οι παρατάξεις θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν. "Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πώς θα προχωρήσουμε και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής για να φτάσουμε στον τελικό στόχο". Σχετίζεται σε πρώτη φάση με πάνω από 6.000 δημότες

Ο αμίαντος είναι μία ουσία που έχει απαγορευτεί η χρήση της πλέον - με νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - αφού έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί καρκίνο του πνεύμονα και έχει σημαντική ευθύνη και σε άλλες μορφές ασθενειών που σχετίζονται με τον καρκίνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ένα άτομο στα δύο σπίτια που ζουν στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου πάσχει από καρκίνο και αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Το ζήτημα, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, δεν αφορά απλώς και μόνο τα 115 σπίτια που υπάρχουν στο πρώτο κτιριακό συγκρότημα εργατικών κατοικιών που δημιουργήθηκε στην Πάτρα (κατοικήθηκε το 1958), αλλά ένα μεγάλο μέρος της πόλης που σχετίζεται με ολόκληρες συνοικίες που ζουν δίπλα τους. 
Πρόκειται, άλλωστε, για μία πυκνοκατοικημένη περιοχή που βρίσκεται στο κεντρικό διαμέρισμα της Πάτρας, μια περιοχή στην οποία εκτός των σπιτιών και των καταστημάτων, υπάρχουν σχολεία με μικρούς, αλλά και μεγαλύτερους μαθητές.
Με πρόχειρες εκτιμήσεις, ο αριθμός των δημοτών που σχετίζονται με τον αμίαντο στις στέγες και εκθέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο εξαιτίας της κατάστασης αυτής, ξεπερνάει τους 6.000. Είναι ένα ζήτημα, δηλαδή, που αφορά όλη την Πάτρα και τη δημόσια υγεία των δημοτών της. Κάτι πρέπει να γίνει με λίγα λόγια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ