Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ελπίζουν σε "ούριο" άνεμο οι έμποροι, βαδίζοντας προς τις γιορτές

Υποτονικά μέχρι στιγμής κινείται η κίνηση στην αγορά, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερα με τον ερχομό των εκπτώσεων. 
Ο εμπορικός κόσμος εμφανίζεται αρκετά προβληματισμένος σχετικά με τη χαμηλή κίνηση που παρατηρείται αυτό το διάστημα, μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και πηγαίνοντας προς τις γιορτές. 
Οι καταναλωτές δείχνουν να είναι αρκετά διστακτικοί στα ψώνια τους, κοιτάζουν τις βιτρίνες, όμως με δυσκολία μπαίνουν μέσα και όταν το κάνουν απλώς ρωτούν και φεύγουν τις περισσότερες φορές.
Ακόμα και την Κυριακή που τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας άνοιξαν, ξεκινώντας με αυτό την έναρξη της περιόδου των φθινοπωρινών εκπτώσεων, η κίνηση στα μαγαζιά ήταν υποτονική και οι προσδοκίες των εμπόρων για μία ανάσα δεν ευοδώθηκαν. 
Σε γενικές γραμμές, παρά τα όσα λέγονται για την καλύτερη εικόνα της οικονομίας τους τελευταίους μήνες μετά και την αλλαγή της κυβέρνησης,  στην πραγματική οικονομία και στην αγορά, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή.
Οι έμποροι ελπίζουν ότι αυτός ο αέρας της αισιοδοξίας που πνέει στον επιχειρηματικό κόσμο θα έρθει και στην τοπική οικονομία σταδιακά όσο βαδίζουμε προς την εορταστική περίοδο. 
Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, ετοιμάζουν μια σειρά από παράλληλες δράσεις που θα ανακοινώσουν μέσα στο επόμενο διάστημα, πιστεύοντας ότι θα τονώσουν την αγορά όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και τις μέρες που προηγούνται αυτής. 

Η Black Friday και η Cyber Monday

Οι εκπτώσεις στις βιτρίνες των καταστημάτων της Πάτρας είναι αρκετά καλές, τόσο στα είδη ένδυσης και υποδημάτων, όσο και στα είδη δώρων, ξεκινώντας από το 10% και φτάνοντας έως και το 40%.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την εορταστική περίοδο, υπάρχουν δύο μέρες που αναμένεται να δώσουν ανάσα στην αγορά, τουλάχιστον με τα δεδομένα των περασμένων ετών. 
Η ημέρα της Black Friday που θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και αυτή της «Cyber Monday» στις 2 Δεκεμβρίου. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αναμένεται να κρατήσουν έως και τις 15 Νοεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ