Type Here to Get Search Results !

Από την Πάτρα, στο Παλέρμο - ΧΑΡΙΣΕ ζωή ο 12χρονος Σταύρος

Από την Πάτρα, στο Παλέρμο - Πού έδωσε ζωή ο 12χρονος ΣταύροςΝοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Με τον θάνατό του έδωσε ζωή. Ο 12χρονος Σταύρος ο οποίος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβε μετά από πτώση από ύψος στο σπίτι του στην Γαστούνη, έγινε φορέας ζωής σε συνανθρώπους μας μετά τη γενναία απόφαση των γονιών του να γίνει δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων τους. Ο Σταύρος μεταξύ άλλων έδωσε ζωή σε ένα κορίτσι 14 ετών το οποίο μαχόταν για τη ζωή του σε εντατική στο Παλέρμο, το οποίο έπασχε από κιστική ίνωση. 
Οι πνεύμονές του δόθηκαν στη 14χρονη. Το παιδι νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Ο διευθυντής της Ανδρέας Ηλιάδης και όλο το προσωπικό έδωσαν μάχη για να κρατηθεί το παιδί στη ζωή. Το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό και τοπερασμένο Σάββατο έγινε η αφαίρεση ζωτικών οργάνων. «Πληροφορηθήκαμε από την ιατρική ομάδα του Παλέρμο ότι οι πνεύμονες του μικρού Σταύρου μεταμοσχεύτηκαν σ΄ ένα 14χρονο κορίτσι, το οποίο νοσηλευόταν στην Εντατική Θεραπεία σε βαριά κατάσταση. 
Όλα πήγαν καλά και πλέον το 14χρονο κορίτσι ξεκινά μια νέα ζωή με το οξυγόνο που της χάρισε ο μικρός Σταύρος. Αυτό είναι το μεγαλείο της δωρεάς οργάνων. Ενημέρωσα τη μητέρα του 12χρονου και η χαρά της ήταν μεγάλη. Υποκλινόμαστε για μια ακόμα φορά στη στάση της οικογένειας του 12χρονου που μέσα στον μεγάλο πόνο τους πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα του παιδιού τους», δήλωσε στην «Γνώμη» ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης. Εκτός από τους πνεύμονες αφαιρέθηκαν οι κερατοειδείς, το ήπαρ και οι νεφροί του, οι οποίοι δόθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δωρίσουν ζωή σε ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα και περιμένουν το πολυπόθητο μόσχευμα...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ