Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Χιλιάδες νοικοκυριά ετοιμάζονται να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο!

Πάτρα: Χιλιάδες νοικοκυριά ετοιμάζονται να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο! Ένα σημαντικό έργο για την Πάτρα παίρνει σάρκα και οστά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, απαλλάσσοντας τουλάχιστον 30.000 νοικοκυριά της πόλης από τους βόθρους, συνδέοντας τα με το αποχετευτικό δίκτυο. 
Πρόκειται για το έργο της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού το οποίο εγκρίθηκε και περνά έστω και μετά από αρκετή καθυστέρηση λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και τις αλλαγές που είχε κάθε τόσο το νομοθετικό πλαίσιο, από τη θεωρία στην πράξη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΥΑ Πατρών το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2022. 
Αφορά τις εξής περιοχές της Πάτρας: Τον Άγιο Βασίλειο, το Ρίο, το Μιντιλόγλι, τα Ροΐτικα, το Μονοδένδρι, το Τσαούση, τα Βραχνέικα και τον Άγιο Στέφανο Σαραβαλίου. Το έργο αυτό ο προϋπολογισμός του οποίου αναμένεται να φτάσει τα 9.915.000 ευρώ πρόκειται να απαλλάξει 30.000 νοικοκυριά από τον βραχνά τον βόθρων και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων αυτών. 
Μέχρι τώρα όλα αυτά τα νοικοκυριά θα έπρεπε να απαλλαγούν από τα λύματα και να χρησιμοποιούν τους βόθρους τους, πληρώνοντας και το αντίστοιχο οικονομικό κόστος. Το αυτονόητο στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος δεν υπήρχε και το γεγονός αυτό είχε δημιουργήσει και αντίστοιχα προβλήματα στην θάλασσα της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, αφού ένα σημαντικό μέρος των λυμάτων αυτών κατέληγαν εκεί. 
Ο Βιολογικός Καθαρισμός θα δώσει έτσι μία άλλη πνοή στις νότιες συνοικίες της Πάτρας και θα βοηθήσει στην βελτίωση των θαλάσσιων υδάτων, σε σημεία που μέχρι τώρα οι περισσότεροι από τους Πατρινούς απέφευγαν να κάνουν μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Μακροπρόθεσμα, δηλαδή, μπορεί να δούμε να κάνουν μπάνιο σε ακόμη πιο κοντινές παραλίες στην Πάτρα, κάτι που ενδέχεται να βοηθήσει και στην τουριστική δυναμική της πόλης. 

Πάτρα: Χιλιάδες νοικοκυριά ετοιμάζονται να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο!

Τα στραβά που δεν διορθώνονται και η λάθος λογική

Ο Βιολογικός Καθαρισμός μέχρι τώρα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης και αυτό είχε σαν συνέπεια να αποκλείσει τόσες χιλιάδες σπίτια σε περιοχές που πλέον έχουν αστικοποιηθεί, από το αποχετευτικό της δίκτυο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου υπάρχει εδώ και οχτώ χρόνια, δεν μπορούσε να λειτουργήσει αφού τα λύματα δεν χωρούσαν στον Βιολογικό Καθαρισμό της Πάτρας. 
Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια για την Δημοτική Επιχείρηση και την πόλη είναι ότι πολλά από τα πράγματα που αφορούν το αποχετευτικό δίκτυο έχουν γίνει με λάθος τρόπο και με μία λανθασμένη λογική.
Ο τρόπος αυτός πολλές φορές δεν διορθώνεται ή τουλάχιστον είναι δύσκολο να γίνει. Στην Πάτρα για παράδειγμα υπάρχει μόνο ένας Βιολογικός Καθαρισμός και βρίσκεται στην περιοχή της Παραλίας.
Εκεί θα πρέπει να καταλήγουν τα λύματα από το Σαραβάλι, από την Οβρυά, από το Ρίο, από τον Άγιο Βασίλειο από την Βούντενη και τόσα ακόμα μέρη μιας πόλης που έχει μία τόση μεγάλη έκταση. Η προοπτική να φτιαχτεί ένας νέος Βιολογικός Καθαρισμός είναι κάτι που δεν υπάρχει αφού το έργο είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει και ο χρονικός του προσδιορισμός δεν μπορεί να υπολογιστεί.
Μένουμε έτσι με τον έναν Βιολογικό Καθαρισμό, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το κόστος που θα πρέπει να δαπανά η επιχείρηση, με τα λύματα να ταξιδεύουν στην πόλη υπογείως μέσα από τους αγωγούς για να φτάσουν στην βάση τους. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ