Type Here to Get Search Results !

Εκατό εθελοντές καθάρισαν την Πλαζ στην Πάτρα

Σε ένα ηλιόλουστο πρωινό το περασμένο Σάββατο, περισσότεροι από 100 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας μας Wheeling2help για καθαρισμό της παραλίας στην πλαζ ΕΟΤ στην Πάτρα.
Το ραντεβού ήταν για τις 11 το πρωί και η συμμετοχή των εθελοντών ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Αρκετοί φοιτητές καθώς και οικογένειες με μικρά παιδιά, έγιναν όλοι μαζί μια αγκαλιά για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η δράση ξεκίνησε με ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη, ιδρυτή της ομάδας Wheeling2help, ο οποίος τόνισε τη σημασία της μη χρήσης πλαστικών μιας χρήσης, της επαναχρησιμοποίησης, αλλά και του να μην παράγουμε σκουπίδια αν πραγματικά δε χρειαζόμαστε κάτι.
Και αφού μοιράστηκαν τσουβάλια και γάντια πολλαπλών χρήσεων, οι παρευρισκόμενοι εθελοντές χωρίστηκαν και ξεκίνησαν τον καθαρισμό. Γόπες, ποτηράκια, μπουκάλια, καλαμάκια, σακούλες, κουτάκια από αναψυκτικά, συσκευασίες φαγητού μέχρι ρούχα και μπαταρίες αυτοκινήτου ήταν πεταμένα στην παραλία και στο παρκάκι από πίσω.
Μέσα σε περίπου μιάμιση ώρα είχαμε γεμίσει όλοι τα τσουβάλια μας με κάθε λογής σκουπίδια και την καρδιά μας με στενοχώρια για το κακό που κάνει ο άνθρωπος στο περιβάλλον, αναφέρει η ανακοίνωση.
Τα χαμόγελα και το πάθος όλων των παιδιών που συγκεντρώθηκαν μαζί το Σάββατο πρωί στην πλαζ ΕΟΤ μας γεμίζουν όμως δύναμη και αισιοδοξία ότι ο κόσμος αλλάζει και είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε! Ένα τεράστιο ευχαριστούμε στις εθελοντικές ομάδες ΑΣΤΟ – Επικοινωνούμε, Περιβαλλοντική Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών Πάτρας – ΠΟΕΦΠ, την AIESEC Πανεπιστημίου Πατρών και την GreenPeace Πατρών για τη συνεργασία στον καθαρισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του προγράμματος Sea Change Greek Islands από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση της ομάδας Wheeling2hel.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ