Type Here to Get Search Results !

Πολύ πίσω η Πάτρα στην "αγορά" AIRBNB - Τι λένε οι μεσίτες της πόλης

Η Πάτρα δεν βρίσκεται ούτε στην 20αδα διαθεσιμότητας ακινήτων
Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και η Πάτρα δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στην "αγορά" AIRBNB. Η αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται πολύ χαμηλά στη διαθεσιμότητα κατοικιών για βραχυχρόνια μίσθωση μέσω της πλατφόρμας, σε ολόκληρη τη χώρα. Οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει με μειώσεις στο ενοίκιο για κάθε ημέρα, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Οι μεσίτες της Πάτρας γνωρίζουν τι συμβαίνει και το πρόβλημα ακούει στο όνομα "τουριστικό ενδιαφέρον". Γιατί να έρθει κανείς στην Πάτρα, αν δεν γνωρίζει τι μπορεί να δει και εν τέλει αν δεν έχει τι να δει;
Η κατάταξη των ακινήτων Airbnb στην Ελλάδα είναι αδιάψευστος μάρτυρας του ισχνού ενδιαφέροντος που υπάρχει για βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στην αχαϊκή πρωτεύουσα:
ΚΡΗΤΗ: 22.585
ΑΘΗΝΑ: 11.355
ΚΕΡΚΥΡΑ: 6.809
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 5.159
ΜΥΚΟΝΟΣ: 4.351
ΡΟΔΟΣ: 4.055
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: 3.434
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 3.354
ΠΑΡΟΣ: 3.051
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: 3.048
ΛΕΥΚΑΔΑ: 2.397
ΝΑΞΟΣ και ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: 2.395
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2.213
ΣΙΘΩΝΙΑ: 1.719
ΤΗΝΟΣ: 1.139
ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ: 987
ΜΗΛΟΣ: 889
ΣΚΟΠΕΛΟΣ: 868
ΣΥΡΟΣ: 856
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 854
ΘΑΣΟΣ: 840
ΑΝΔΡΟΣ: 805
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: 789
ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ: 755
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ: 746
ΠΑΞΟΙ: 736
ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 729
ΣΚΙΑΘΟΣ: 713
ΚΑΒΑΛΑ: 638.
Η Πάτρα δεν βρίσκεται καν στην 20αδα των πόλεων, που διαθέτουν ακίνητα μέσω AIRBNB. Κι αυτό γιατί όλοι όσοι επισκέπτονται την πόλη, είναι περαστικοί, όπως μας λέει και ο πατρινος μεσίτης και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Περιουσίας (FIABCI) Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος. Ο κ. Κοπανιτσάνος εκφράζει την έντονη ανησυχία του, μιλώντας στο thebest.gr για το τουριστικό προϊόν που έχει αλλά ΔΕΝ προωθεί η πόλη. Για τις υποδομές που μπορεί να αναπτύξει αλλά ΔΕΝ έχει καταφέρει εως σήμερα - βλ. καρναβαλικό χωριό - όπως μας λέει χαρακτηριστικά.
"Σε πόλεις όπως η Καλαμάτα, ο Βόλος κ.α. βλέπω τουρίστες να κάθονται στις καφετέριες και να πίνουν καφέ. Στην Πάτρα βλέπω μόνο πατρινούς και φοιτητές. Καλοί είναι οι φοιτητές και σημαντική η οικονομική ένεση που κάνουν στην πόλη, αλλά μπορούμε και καλύτερα", δηλώνει στο thebest.gr ο κ. Κοπανιτσάνος, που ταξιδεύει διαρκώς και διαπιστώνει ιδίοις όμμασι τις εξελίξεις σε κάθε πόλη τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού. 
"Εκτός του Καρναβαλιού, η Πάτρα δεν έχει καταφέρει να προκαλέσει άλλη εισροή τουρισμού σε μετρήσιμο μέγεθος, τα τελευταία χρόνια. Εργοστάσια, όπως παλιά δεν έχουμε, θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας και να ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας γύρω απο αυτόν, πολλαπλασιάζοντας ταυτόχρονα και την "αγορά" βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων μέσω AIRBNB", λέει στο thebest.gr και συνεχίζει.
"Οσοι έρχονται στην Πάτρα μένουν το πολύ για ένα με δύο βράδια. Πολλές φορές δεν μένουν ούτε για ένα βράδυ καθώς η Πάτρα για αυτούς είναι μια στάση, ένας σταθμός και όχι προορισμός. Πολλές φορές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων για μίσθωση μέσω AIRBNB δεν αξίζει ούτε να ενοικιάσουν τα ακίνητά τους καθώς το κόστος για καθαρισμούς μετά την παραμονή για μια νύχτα είναι σχεδόν ισάξιος οικονομικά με το μίσθωμα της ημέρας", καταλήγει ο μεσίτης Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ