Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Θα έβγαζαν 2.000.000 από πλαστά χαρτονομίσματα!

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο Νιγηριανοί που συνελήφθησαν στην Πάτρα όταν ζήτησαν μετρητά ύψους 50.000 ευρώ από έναν επιχειρηματία διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα τα... διπλασίαζαν χρωματίζοντας λευκά χαρτιά με ειδικό υγρό...

Πώς πιάστηκαν στη "φάκα" της αστυνομίας 

Οι δύο άνδρες προσέγγισαν επιχειρηματία και με το πρόσχημα της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης χαρτονομισμάτων, του ζήτησαν 50.000 ευρώ μετρητά σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία θα τα πολλαπλασίαζαν και θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ.
Για την σύλληψη των δραστών οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ο επιχειρηματίας, μετέβη σε ραντεβού με τους δύο δράστες, σε ξενοδοχείο της Πάτρας, όπου τους παρέδωσε, το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν τους δράστες και βρήκαν στην κατοχή τους όλο το  προσημειώμενο χρηματικό ποσό.
Επιπλέον, ήταν έτοιμοι να ρίξουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα όλων των αξιών, ονομαστικής αξίας 1.774.600 ευρώ!

Οι δύο άνδρες από το Καμερούν ηλικίας 34 και 37 χρόνων διατηρούσαν ολόκληρο εργαστήριο παραχάραξης στην Αθήνα, όπου κατοικούσαν!
Στο διαμέρισμά τους σε περιοχή των Πατησίων, έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί της τοπικής Ασφαλείας έπειτα από παραγγελία των συναδέλφων τους της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι είχαν συλλάβει τους δράστες το απόγευμα της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Πάτρας, όταν ο επιχειρηματίας προσποιήθηκε ότι «τσίμπησε» το δόλωμα και έκλεισε ραντεβού μαζί τους.
Στο διαμέρισμα κατασχέθηκαν πλήθος χαρτιά κομμένα σε σχήμα χαρτονομίσματος στα οποία είχαν εντυπωθεί οι εικόνες χαρτονομισμάτων των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, δυο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, πλήθος μαύρα και λευκά χαρτιά σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, δυο εκτυπωτές, μια συσκευή μέτρησης και μια ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, επτά κιβώτια με πλήθος χαρτιών σε σχήμα χαρτονομίσματος, ένας φάκελος με άγνωστη λευκή ουσία και 20 μπουκάλια με άγνωστες διαφανείς ουσίες που εστάλησαν για χημική ανάλυση, χειρουργικά γάντια, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων, 11 μελάνια, ένας κόφτης, δύο usb, τέσσερις σύριγγες, τρία κινητά και 400 ευρώ με καλυμμένους τους αριθμούς σειράς!

Σε βάρος των Αφρικανών σχηματίστηκε νέα δικογραφία για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Στο μεταξύ, κρατούνται ώσπου να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι δυο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη, προσέγγισαν επιχειρηματία και με το πρόσχημα της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης χαρτονομισμάτων, του ζήτησαν 50.000 ευρώ μετρητά σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία δήθεν θα τα πολλαπλασίαζαν και θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ.
Οι δράστες είχαν συλληφθεί για αυτή την υπόθεση σε ξενοδοχείο της Πάτρας, έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την εγκληματική τους δράση και την κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.774.600 ευρώ.
Οι συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Πατρών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ