Type Here to Get Search Results !

Σάουνα η Πάτρα! Ξύλο για μια ξαπλώστρα στη θάλασσα

Σάουνα θύμιζε την Κυριακή η Πάτρα και όλη η Δυτική Ελλάδα. Από το Σάββατο οπότε και άρχισε η επέλαση του καύσωνα με θερμές και ξηρές καιρικές και τους ισχυρούς Ανατολικούς, βορειοανατολικούς ανέμους οι συνθήκες στην ατμόσφαιρα είναι δύσκολες με τη θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές να σκαρφαλώνει σχεδόν στους 41 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες σημειώθηκαν στην Αμαλιάδα (40.7), στον Αρφαρά Μεσσηνίας (40.7), στην Άρτα (40.3), στην Αμφιλοχία (40.1) και στην Πηνεία Ηλείας (39.5).
Στις παραλίες  της Αχαΐας την Κυριακή επικρατούσε το αδιαχώρητο από όσους θέλησαν α πάρουν μια δροσερή ανάσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην παραλία της Καλογριάς από νωρίς το πρωί δεν υπήρχε ξαπλώστρα και ομπρέλα ούτε για … δείγμα. Δεν έλειψαν και τα θερμα επεισόδια μάλιστα ανάμεσα σε ταλαιπωρημένους λουόμενους που προσπαθούσαν να «καβαντζώσουν» την ξαπλώστρα όσων αποχωρούσαν με ορισμένους να έρχονται ακόμη και στα χέρια πάνω στην άμμο της παραλίας.
Ανάσα σχετικής δροσιάς αναμένεται να πάρουμε καλώς εχόντων από την Τετάρτη.
Σήμερα Δευτέρα  12/8 στη Δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 39-40oC με ΒΑ ανέμους 5-6 και τις ριπές τους κατά τόπους στην ξηρά στα 7-8bf.
Αύριο Τρίτη 13/8: 37-39oC με Β αρχικά ανέμους 3-4bf στρεφόμενους από το απόγευμα σε Β-ΒΔ με την ίδια ένταση
Τετάρτη-Πέμπτη 14 & 15/8: 35-37oC με ΝΔ ανέμους 2-3bf
Παρόμοιο το μοτίβο και στην πόλη της Πάταρς με επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών και χαμηλής σχετικής υγρασίας.
Σήμερα Δευτέρα 12/8: 37-38oC με Α-ΒΑ ανέμους 6bf με τις ριπές τους κατά τόπους στα 7-8bf.
Τρίτη 13/8: 37-38oC με Α-ΒΑ ανέμους 4 -5bf με εξασθένιση από το μεσημέρι.
Τετάρτη 14-Πέμπτη 15/8: 34-35oC με Δ-ΝΔ ανέμους ασθενείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ