Type Here to Get Search Results !

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών σε Πάτρα και Αχαΐα - Δείτε πίνακες

Στις 8 και 13 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα και την Πάτρα, με βάση τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. 
Τόσο ο νομός, όσο και η πρωτεύουσα του παρέμεναν "ροζ", με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί τα ποσοστά του στην περιοχή και να είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στην Αχαΐα. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βελτίωσε αρκετά τα ποσοστά της σε σύγκριση με τις περασμένες εθνικές εκλογές, ωστόσο δεν κατάφερε να μετατρέψει τον νομό, αλλά και την πόλη σε "γαλάζιους". 
Τρίτη εκλογική δύναμη παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, βελτιώνοντας κάπως τα ποσοστά του τόσο στο νομό, όσο και στην Πάτρα, ενώ το ΚΚΕ έχοντας λίγο καλύτερες αποδόσεις από αυτές που είχε πετύχει στις Ευρωεκλογές, είναι σταθερά η τέταρτη πολιτική δύναμη στην περιοχή. 
Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα κόμματα η Χρυσή Αυγή παρέμεινε για ακόμα μία φορά στην περιοχή σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά, ενώ σημαντική πτώση είχε η Ένωση Κεντρώων. Η Λαϊκή Ενότητα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε στην Πάτρα και την Αχαΐα ως μία αριστερή αντιμνημονιακή δύναμη, ενώ και η Πλεύση Ελευθερίας συγκέντρωσε και αυτή χαμηλά ποσοστά στην περιοχή.
Στον αντίποδα, οι δύο εκπλήξεις των εθνικών εκλογών, η Ελλήνων Συνέλευσις και η ΜέΡΑ25, στην δεξιά πτέρυγα και στην αριστερή της πολιτικής σκηνής, είχαν και στο νομό αξιόλογες επιδόσεις, με την πρώτη να χάνει λόγω ποσόστωσης την έδρα και τη δεύτερη να μη βγάζει την τελευταία στιγμή εκπρόσωπο από το νομό στη Βουλή. 
Δείτε τα τελικά αποτελέσματα στην Αχαία και στο δήμο της Πάτρας με βάση τους πίνακες της Singular Logic. 

Στην Αχαΐα

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών σε Πάτρα και Αχαΐα - Δείτε πίνακες Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών σε Πάτρα και Αχαΐα - Δείτε πίνακες

Στην Πάτρα

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών σε Πάτρα και Αχαΐα - Δείτε πίνακες Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών σε Πάτρα και Αχαΐα - Δείτε πίνακες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ