Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Από το καλοκαίρι και μετά, οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο στις νότιες συνοικίες

Μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο στις νότιες συνοικίες της Πάτρας, με τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, να δείχνουν με την απόφασή τους αυτή για ακόμα μία φορά ότι βρίσκονται κοντά στο πλευρό των καταστηματαρχών εστίασης. 
Το σκεπτικό της αναβολής βλέπετε είχε να κάνει με το ότι οι εργασίες αυτές θα δημιουργούσαν σημαντικά προβλήματα στα καταστήματα εστίασης της περιοχής των Βραχνεΐκων, των Ροϊτίκων και του Μονοδενδρίου, σε μία χρονική περίοδο που ειδικότερα τα βράδια γεμίζουν από κόσμο. 
Οι εργασίες αυτές στους παραλιακούς δρόμους των τριών αυτών περιοχών που αποτελούν πλέον την καρδιά της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης των Πατρινών τους καλοκαιρινούς μήνες θα δημιουργούσαν προβλήματα, τόσο στους κατοίκους και στους επισκέπτες, όσο και στα καταστήματα. 
Ωστόσο, το έργο θα προχωρήσει κανονικά από το καλοκαίρι και μετά αφού πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα που σκοπεύσει να υλοποιήσει η δημοτική αρχή, μιας και θα αναβαθμίσει το νότιο διαμέρισμα της Πάτρας, προσφέροντας στις εκεί συνοικίες ένα ολοκληρωμένο αποχετευτικό δίκτυο. 
Το έργο περιλαμβάνει ένα δίκτυο λυμάτων συνολικού μήκους 58.050 μέτρων και τέσσερα αντλιοστάσια λυμάτων.
Συγκεκριμένα αφορά τις περιοχές Βραχνέικα, Μονοδένδρι, Ροΐτικα, Μιντιλόγλι, Οβρυά και Δεμένικα. Η ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να απαλλάξει χιλιάδες νοικοκυριά που όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιούν βόθρους αντί για αποχέτευση, δίνοντας έτσι νέα πνοή στο περιβάλλον και βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής των κατοίκων τους.  
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο που θα εκτελέσει η ΔΕΥΑΠ ονομάζεται "Αποχέτευση λυμάτων οικισμών Γ' προτεραιότητας του Δήμου Πατρών" και έχει προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια ευρώ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ