Type Here to Get Search Results !

Υποτονική η κίνηση στην αγορά - Ελπίζουν στη μείωση των φόρων οι έμποροι

Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που έφεραν οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου συνέπεσε με τον ερχομό των θερινών εκπτώσεων στην αγορά, όμως ούτε το γεγονός αυτό στάθηκε ικανό για να δώσει μια ανάκαμψη στην εμπορική κίνηση. 
Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας, μία εβδομάδα περίπου μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία, ευελπιστεί ότι η αλλαγή αυτή θα φέρει μία άλλη πνοή στην αγορά και θα ανεβάσει κάπως τη ψυχολογία επαγγελματιών και καταναλωτών. 
Οι ελπίδες του στηρίζονται στις εξαγγελίες και στις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση των φόρων και της πολιτικής των φοροελαφρύνσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν και τη καρδιά του εμπορικού κόσμου.
"Ελπίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τηρήσουν τα λεγόμενα τους και θα προχωρήσουν στη μείωση των φόρων που πράγματι έχουν δυσκολέψει τον εμπορικό κόσμο και αποτελούν βαρίδι για τα μαγαζιά" τονίζει σχετικά ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Μάκης Μακρής. 
"Οι έμποροι έχουν στηρίξει πολλά στις αναγγελίες του κ. Μητσοτάκη περί μείωσης των φόρων και περιμένουμε να τις δούμε στην πράξη". Ένα ακόμα θέμα που τους απασχολεί από την στιγμή που έγινε η αλλαγή της κυβέρνησης και του πολιτικού σκηνικού έχει να κάνει με τις ασφαλιστικές εισφορές.
"Περιμένουμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να τις κρατήσει χαμηλές, όπως είχε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κάτι που μας έχει διευκολύνει και θα είναι ευχής έργο να συνεχιστεί". 
Αυτό που δεν γνωρίζουν ακόμα οι έμποροι είναι τι θα γίνει με τις σχετικές ευνοϊκές ρυθμίσεις που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για όσους χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία, το θέμα των 120 δόσεων και άλλα που είχαν δώσει μία σημαντική ανάσα στους επαγγελματίες.
"Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση είναι ανάγκη να δείξει άμεσα τις προθέσεις της πάνω στο ζήτημα, κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και ελπίζουμε ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα εξακολουθήσουν να ισχύουν". 
Σε ότι αφορά πάντως την εμπορική κίνηση στα μαγαζιά της Πάτρας η αλλαγή της κυβέρνησης δεν έχει αποτελέσει μία τονωτική ένεση για την αγορά, τουλάχιστον για την ώρα. "Βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων και η κίνηση μέχρι στιγμής είναι υποτονική. Ο κόσμος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τις εκπτώσεις και για τις αγορές του. Ελπίζουμε να αλλάξει αυτό στη συνέχεια". patrasevents

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ