Type Here to Get Search Results !

Βγαίνουν οι άδειες για τα παραλιακά μαγαζιά - Η εστίαση ελπίζει στο καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή σεζόν μετά το κάπως χλιαρό ξεκίνημα που είχε κυρίως λόγω του άστατου καιρού, δείχνει να στρώνει για τα παραλιακά καταστήματα εστίασης και να προμηνύεται καλή με βάση τα δεδομένα της εποχής, με τους επαγγελματίες να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να έχουν έστω και ένα ελάχιστο κέρδος από τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτι που τα περασμένα καλοκαίρια δεν ήταν αυτονόητο τουλάχιστον για ορισμένες παραλιακές περιοχές εξαιτίας διαφόρων παραγόντων.
Η Κτηματική Υπηρεσία μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ ξεκίνησε να βγάζει άδειες για τους επαγγελματίες και η διαδικασία προχωρά κανονικά, με τα καταστήματα εστίασης να μπορούν φέτος να λειτουργήσουν νόμιμα σχετικά νωρίς. 
Το επίσης ενθαρρυντικό είναι ότι ο αυστηρός νόμος που έχει ψηφιστεί για το καθεστώς στα παραλιακά καταστήματα που προβλέπει αυτόφωρο και ασφαλιστικά μέτρα, αφαίρεση άδειας λειτουργίας και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τους παραβάτες, μάλλον θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη νέα χρόνια. 
Σε κάθε περίπτωση ο νόμος επιβάλει για τα παραλιακά καταστήματα την ύπαρξη μόνο συγκεκριμένων αντικειμένων που αφορούν την απόλαυση των λουομένων. Ξαπλώστρες, τραπέζια και καρέκλες και καμία άλλη πρόσθετη κατασκευή, στέγαστρο ή κιόσκι. Παράλληλα, το κάθε κατάστημα θα πρέπει να έχει βάλει τα αντικείμενα για τους πελάτες του σε μία απόσταση τουλάχιστον πέντε μέτρων από εκεί που σκάει το κύμα. 
Η ζέστη που κάνει τις τελευταίες ημέρες έχει γεμίσει από κόσμο τα παραλιακά καταστήματα, κυρίως αυτά που βρίσκονται κοντά στην Πάτρα, καθώς οι λουόμενοι μετρούν τα τελευταία χρόνια και το κόστος της βενζίνης, ζητώντας η εξόρμησή τους στη θάλασσα να τους στοιχίσει όσο το δυνατόν λιγότερο. 
Σύμφωνα με τα όσα τονίζει στο patrasevents.gr ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία στον κλάδο σχετικά με την καλοκαιρινή σεζόν που έχει πια ξεκινήσει. "Μπαίνουμε πλέον για τα καλά στην καλοκαιρινή σεζόν και μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι θετικά.
Η ζέστη που έκανε τις τελευταίες ημέρες βοήθησε τα μαγαζιά, όμως η κατανάλωση είναι μετρημένη στο επίπεδο της εποχής, με τον πελάτη να παίρνει μόνο τα απαραίτητα και να καταναλώνει ελάχιστα. Ωστόσο, ο κόσμος στα μαγαζιά είναι ένα στοιχείο που ενισχύει τους επαγγελματίες και σε επίπεδο ψυχολογίας, ελπίζοντας ότι η νέα καλοκαιρινή σεζόν θα είναι ομαλή και δεν θα υπάρξουν φέτος παράγοντες που θα μας δημιουργήσουν προβλήματα". 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ