Type Here to Get Search Results !

Ζητούνται συνεργασίες - Η μορφή του νέου δημοτικού συμβουλίου

Μπορεί η νίκη του Κώστα Πελετίδη να είναι συντριπτική, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο ποσοστό για τον δήμο της Πάτρας που φτάνει τα 70%, όμως, ακόμα και αυτό με βάση τον νέο εκλογικό νόμο που θα εφαρμοστεί, δεν του αρκεί για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας. 
Το λένε άλλωστε και οι αριθμοί από μόνοι τους. Ο Κώστας Πελετίδης και η Λαϊκή Συσπείρωση θα έχει 20 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, ενώ στο σύνολο τους οι υπόλοιπες παρατάξεις θα έχουν 9 περισσότερες, φτάνοντας τις 29. 
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι αναγκασμένη να αναζητήσει συνεργασίες με άλλα σχήματα και συνδυασμούς, προκειμένου να περνάει τις αποφάσεις που θέλει. Ήδη υπάρχουν ορισμένα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει που τονίζουν ότι η παράταξη του Κώστα Πελετίδη έχει κάνει κάποιες συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συνεργασία της Λαϊκής Συσπείρωσης με την Ανυπότακτη Πολιτεία του Χρήστου Πατούχα που θα έχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο μία έδρα. Δεν αρκεί όμως αυτή από μόνη της για να εξασφαλίσει στην δημοτική αρχή την πλειοψηφία. Χρειάζεται έτσι να βρει και άλλες συνεργασίες με σχήματα που θα έχουν από δύο έως τρεις έδρες τουλάχιστον, ώστε να μειώσει τις 29 της αντιπολίτευσης. 
Από την άλλη βέβαια είναι αμφίβολο αν οι ισχυρές δυνάμεις που συνθέτουν την αντιπολίτευση  στο δημοτικό συμβούλιο θα έχουν την διάθεση για να συνεργαστούν μεταξύ τους, έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα σύνολο που θα μπορεί να αντιστέκεται στα όσα θα θέλει να περάσει κάθε φορά η δημοτική αρχή. 
Σε κάθε περίπτωση τόσο για την δημοτική αρχή, όσο και για την αντιπολίτευση απαιτούνται συνεργασίες για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους στο δημοτικό συμβούλιο. Θυμίζουμε ότι στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση του Κώστα Πελετίδη είχε 29 έδρες και είχε την απόλυτη πλειοψηφία, περνώντας ότι ήθελε κάθε φορά.
Στο νέο όμως δημοτικό συμβούλιο κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει και αυτό θα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ