Type Here to Get Search Results !

Τα τζάνκι παίρνουν τους δρόμους και τις πλατείες για να βρουν τη δόση τους

Δίνει και παίρνει η ηρωίνη στην Πάτρα, με δεκάδες ναρκομανείς να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, ψάχνοντας τρόπους για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. 
Ανάμεσα σε γνωστές φιγούρες της Πάτρας που κυκλοφορούν σε στέκια διακίνησης ή σε μέρη που γνωρίζουν ότι θα βρουν και άλλους ναρκομανείς, έχουν προστεθεί και άλλα πρόσωπα τα οποία έκαναν το λάθος και μπήκαν στον εφιάλτη της ηρωίνης.
Το να ξεφύγεις από αυτό το σκοτεινό τούνελ είναι δύσκολο, αυτό είναι γνωστό και υπάρχουν αρκετά παιδιά που όσες φορές και αν το έχουν προσπαθήσει πηγαίνοντας για θεραπεία, στο τέλος επιστρέφουν στην πλατεία. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που το έχουν κατορθώσει ξεφεύγοντας από αυτή την αρρώστια. 
Το σίγουρο είναι ότι όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτή την αρρώστια, δεν ξέρεις τι κάνεις, δεν έχει συνείδηση, χάνοντας την αξιοπρέπεια σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Ίσως για αυτό το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στους δρόμους της Πάτρας και στις πλατείες "τζάνκι" να περπατούν σαν "ζόμπι", ζητιανεύοντας από θαμώνες μαγαζιών και περαστικούς, "ψιλά" που ενδεχομένως μαζί με τα υπόλοιπα που θα έχουν μαζέψει θα τα χρησιμοποιήσουν για την συναλλαγή της λευκής σκόνης. 
Στην Πάτρα πριν από μερικές μέρες μία κοπέλα περπατούσε στην πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων το βράδυ πηγαίνοντας από τραπέζι σε τραπέζι στα εκεί μαγαζιά, εξηγώντας το πρόβλημά της. Στην Τριών Ναυάρχων, αλλά και στα Ψηλαλώνια, πολλές φορές συχνάζουν άτομα που έχουν εμφανή πρόβλημα και βρίσκονται στον κόσμο τους. 
Ναρκομανείς συναντάει κάποιος και σε πλατείες εκτός του κέντρου, σε συνοικίες της Πάτρας, όπως στα Προσφυγικά, στα Ζαρουχλέικα, στην Εγλυκάδα και σε άλλες γειτονιές της πόλης. Το βασικό βέβαια στέκι των ναρκομανών, τουλάχιστον σε ότι αφορά το κέντρο, παραμένει η πλατεία Όλγας. Εκεί στην καρδιά της πλατείας, γίνεται ένας μικρός χαμός τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες κυρίως. 
Όχι μόνο τις καθημερνές, αλλά και τις Κυριακές όπου η Πάτρα μένει άδεια. Οι ναρκομανείς τσακώνονται μεταξύ τους, φωνάζουν, έρχονται μερικές φορές στα χέρια, ενώ σε μικρή απόσταση στην παιδική χαρά μπορεί να παίζουν παιδιά με τους γονείς τους. Σε γενικές γραμμές η Πάτρα παραμένει μία πόλη που έχει σημαντικό πρόβλημα με τη χρήση ηρωίνης, με άτομα που μέσα στα αδιέξοδά τους βρίσκουν παρηγοριά στην "παραμύθα". 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Πάτρα λειτουργούν τρεις σύλλογοι που βοηθούν άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο και οι Ανώνυμοι Ναρκομανείς. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ