Type Here to Get Search Results !

Σε προτεραιότητα οι 41 παιδικές χαρές που δεν έχουν ανακατασκευαστεί

Ένα από τα προγράμματα που θα πρέπει να ολοκληρώσει η νέα δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της, είναι το ζήτημα με τις παιδικές χαρές της Πάτρας. 
Την πενταετία του 2014 - 2019 είναι γεγονός ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε σημαντικό έργο πάνω στο ζήτημα αυτό, προχωρώντας στην ανακατασκευή 50 παιδικών χαρών από τις 120 συνολικά που υπάρχουν στην Πάτρα.
Η ανακατασκευή αυτή ήταν πλήρης, με σύγχρονα παιδικά όργανα, τηρώντας τους όρους πιστοποίησης που απαιτούν οι σύγχρονες προδιαγραφές, προκειμένου να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά. 
Στη νέα θητεία της η δημοτική αρχή, μετά τη νίκη που είχε στις εκλογές, θέτει σε προτεραιότητα την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού που θα κοστίσει συνολικά 900.000 ευρώ.
Απομένει η κατασκευή 41 ακόμα παιδικών χαρών για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Μεταξύ αυτών των παιδικών χαρών που είναι να ανασκευαστούν και να δημιουργηθούν ουσιαστικά από την αρχή, βρίσκονται και πλατείες σε κεντρικά σημεία της Πάτρας. 
Μία από τις πλατείες αυτές που συγκεντρώνουν αρκετά παιδάκια και γονείς και έχουν μία παιδική χαρά σε αρκετά κακή κατάσταση έως και επικίνδυνη, είναι αυτή της Τριών Ναυάρχων.
Η συγκεκριμένη παιδική χαρά βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας, απέναντι από τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό και από εκεί πηγαίνουν τόσο τις πρωινές ώρες, όσο και τις απογευματινές, αρκετά παιδάκια για να παίξουν και να χαρούν. 
Είναι μία από τις παιδικές χαρές που πρέπει απαραίτητα να κατασκευαστεί με ένα σύγχρονο τρόπο, κάτι που ζητούν επιτακτικά και οι γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.
Άλλωστε το ίδιο ισχύει και για την πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό, όπου και εκεί υπάρχει Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και η παιδική χαρά έχει εξαφανιστεί, χωρίς ποτέ να έχουν αντικατασταθεί τα όργανα. 

Πάτρα: Σε προτεραιότητα οι 41 παιδικές χαρές που δεν έχουν ανακατασκευαστεί
Υπάρχουν βέβαια και άλλες παιδικές χαρές που θα πρέπει να φτιαχτούν έξω από το κέντρο της Πάτρας, σε συνοικίες και γειτονιές. Ωστόσο, πέρα από την κατασκευή τους, το πρόβλημα που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή, είναι οι φθορές και οι βανδαλισμοί που σημειώνονται. 
Όπως έχει παρατηρηθεί, οι ζημιές που έχουν υποστεί οι 50 παιδικές χαρές που έχουν κατασκευαστεί είναι πολλές. Το πρόβλημα όμως αυτό έχει να κάνει και με το θέμα της έλλειψης έμψυχου δυναμικού που υπάρχει στον δήμο της Πάτρας και ειδικότερα με τη μη ύπαρξη υπαλλήλων που να κάνουν αυτή τη δουλειά, να φυλάνε τα σχολεία και τις παιδικές χαρές. 
Είναι ένα θέμα που έχει θίξει η δημοτική αρχή, ωστόσο, δεν έχει βρει την ανάλογη ανταπόκριση από τους κρατικούς μηχανισμούς και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα βρει και στη συνέχεια.

Πάτρα: Σε προτεραιότητα οι 41 παιδικές χαρές που δεν έχουν ανακατασκευαστεί Πάτρα: Σε προτεραιότητα οι 41 παιδικές χαρές που δεν έχουν ανακατασκευαστεί Πάτρα: Σε προτεραιότητα οι 41 παιδικές χαρές που δεν έχουν ανακατασκευαστεί

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ