Type Here to Get Search Results !

3ο Φεστιβάλ Χορού των ΚΑΠΗ στην Πάτρα

Την Τετάρτη 12/6 η τελευταία χορευτική παράσταση στην πλατεία Γεωργίου Α' στις 20.30
Με την συμμετοχή συνολικά 12 ΚΑΠΗ απ’ όλη τη χώρα, ξεκίνησαν την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στην Πάτρα, οι τριήμερες εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Χορού των ΚΑΠΗ, με γενικό θέμα: «Χορεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή».
Μετέχουν μέλη από 12 ΚΑΠΗ απ’ όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Πάτρα και από τα ΚΑΠΗ Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λάρισας, Μήλου, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Άρτας, Αγρινίου, Πωγωνίου (Ιωάννινα) και Σικυωνίων (Κορινθία).
Οι χορευτικές  παραστάσεις την Δευτέρα 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε δύο χώρους, στις 20.30 στο Θεατράκι της Μαρίνας καθώς και στην Πλατεία Γεωργίου όπου το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο (είχαν τοποθετηθεί καρέκλες στην πλατεία) γύρω στις 23.00. Η τελευταία παράσταση με την οποία και θα ολοκληρωθεί το 3ο Φεστιβάλ Χορού των ΚΑΠΗ θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 20.30 το βράδυ στην Πλατεία Γεωργίου.
Η Τρίτη 11 Ιουνίου, στο μεταξύ ήταν  αφιερωμένη στην ξενάγηση. Οι επισκέπτες επισκέφθηκαν πολλά αξιοθέατα της πόλης της Πάτρας, με τη συνεργασία & συνοδεία εργαζομένων του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας  του  ΚΟΔΗΠ, του Χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων και με την συμμετοχή εθελοντών της εκδήλωσης.
Συνολικά λοιπόν στην Πάτρα έχουν ταξιδέψει περισσότεροι από 450 συμμετέχοντες και συνοδοί για το Φεστιβάλ Χορού, κουβαλώντας μαζί τους τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες αλλά και τους χορούς, τα έθιμα & παραδόσεις τους.
Το Φεστιβάλ διοργανώνουν το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ