Type Here to Get Search Results !

Ξεκινούν τα Θερινά Σχολεία για τους μαθητές της Α' Λυκείου

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το 1ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (1ο Κ.Ε.Σ.Υ.) Αχαϊας της ΠΔΕ Δ.Ε. διοργανώνουν σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της πόλης μας, προγράμματα Θερινών Σχολείων, στο πλαίσιο των Πρωτοκόλλων Συνεργασίας που έχουν συναφθεί μεταξύ της ΠΔΕ Δ.Ε., του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Τα Θερινά Σχολεία αφορούν μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Γενικών Λυκείων Αχαΐας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Πανεπιστημιακό τμήμα που θα επιλεγούν και να ενημερωθούν, με τρόπο άμεσο και βιωματικό, για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας.
Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών, στην εξοικείωσή τους με τις ερευνητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα διάφορα εργαστήρια, και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στον προσδιορισμό των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών τους. Για το πρόγραμμα των Θερινών Σχολείων 2019 οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες καταθέτουν αίτηση συμμετοχής (1ο Κ.Ε.Σ.Υ.) Αχαΐας.
Η επιλογή των μαθητών των ΓΕΛ Αχαΐας θα γίνει 80 % με βάση τις σχολικές επιδόσεις του πρώτου τετραμήνου της Α΄ Τάξης του ΓΕΛ και 20% με κλήρωση μεταξύ των επιθυμούντων. Την ευθύνη και διαδικασία της επιλογής των μαθητών έχει το 1ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (1ο Κ.Ε.Σ.Υ.) Αχαΐας της ΠΔΕ Δ.Ε.
Το φετινό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα ακόλουθα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών: Γεωλογίας, Βιολογίας, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Χημικών Μηχανικών, Θεατρικών Σπουδών. Τέλος, στα Θερινά Σχολεία 2019 συμμετέχει το Εργαστήριο Χημείας του ΕΑΠ, το εργαστήριο Αστροσωματιδιακής Φυσικής του ΕΑΠ και το εργαστήριο Πληροφορικής του ΕΑΠ.
Η λειτουργία των Θερινών Σχολείων ενισχύει τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις μελλοντικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές και να γνωρίσουν εκ των έσω τον χώρο που επιθυμούν να σπουδάσουν, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων της πόλης μας και τη σύνδεσή τους με το ευρύτερο περιβάλλον και αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην κοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ