Type Here to Get Search Results !

Προσοχή! Αφύλακτες πολλές διαβάσεις του προαστιακού από Πάτρα μέχρι Κάτω Αχαία

Την προσοχή σε όσους διασχίζουν τις διαβάσεις του προαστιακού από Πάτρα προς Κάτω Αχαϊα, εφιστά με ανακοίνωσή του ο Βασ. Γκλαβάς,Μηχανικός Τ.Ε. Η/Υ και διαχειριστής της Ομάδας του FB Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών, καθώς υπάρχουν μόνο τρία ενεργά ΑΣΙΔ, ενώ σε αρκετές διαβάσεις δεν υπάρχουν ούτε φύλακες.
 Οπως αναφέρει: «Από την 17-05-2019 ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια άνευ επιβατών προς κ. Αχαΐα τα οποία είναι δύο με ώρες αναχώρησης από Πάτρα 08:45 και 10:45 και θα ολοκληρωθούν στις 21-05-2019. Οι συρμοί διατρέχουν την διαδρομή με μικρή ταχύτητα αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των ΑΣΙΔ. Από τα νέα ΑΣΙΔ είναι ενεργά στις οδούς Β. Ηπείρου, Ελ. Βενιζέλου και Αλ. Παπαναστασίου (ΔΕΥΑΠ) ενώ η εγκατάσταση των συστημάτων έχει προχωρήσει έως την Παραλία Πατρών θέση ΕΥΑ. Στις κυριότερες διαβάσεις υπάρχουν φύλακες ενώ στις δευτερεύουσες το τραίνο σταματά. Προσοχή λοιπόν στα τραίνα.!!! Σχετικά με την κινητοποίηση των κατοίκων στα Καμίνια κατά την ημέρα του δοκιμαστικού δρομολογίου παρουσία του Γ.Γ., Περιφερειάρχη, Δ/ντα ΟΣΕ, στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λοιπών επισήμων πάνω στην κατασκευασμένη πλατφόρμα η οποία φτιάχτηκε για να σταματάει ο Προαστιακός με αίτημα να κάνει στάση ο Προαστιακός!
Το ζήτημα αυτό προέκυψε διότι στην προκήρυξη δεν προβλεπόταν η στάση Καμίνια αλλά κατασκευάστηκε παράλληλα με τις υπόλοιπες στάσεις χάρη την παρέμβαση του προϊσταμένου του ΟΣΕ Πάτρας κ. Χρήστου Οικονόμου. Γι’ αυτό το θέμα είχε γίνει εξ’ αρχής επεξήγηση με ΔΤ όταν πρωτοξεκίνησε η εργολαβία καθώς και εν συνεχεία με φωτογραφίες από την εξέλιξη της εργολαβίας και βεβαίως μέσα από την ομάδα του FB “Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών” υπήρχαν σχετικές ενημερώσεις. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά ότι η στάση κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει. Δεν υπήρξε όμως ανάλογη κινητοποίηση από τους κατοίκους των Ροϊτίκων και Μονοδενδρίου για την μη ύπαρξης στάσης της περιοχής τους παρόλο που πληθυσμιακά τα Ροΐτικα είναι μεγαλύτερος οικισμός από τα Καμίνια ενώ το Μονοδένδρι είναι ίδιος και δεν δύναται να εξυπηρετηθούν από στις στάσεις Μιντιλόγλι (θέση Τσαούση) και Βραχνέικα αντιστοίχως.
Η στάση για τον ΟΣΕ στα Ροΐτικα είναι στην οδό Παπαγιάννη και αναγράφεται στα επίσημα εγχειρίδια του οργανισμού ενώ αποτελούσε και ξεχωριστή στάση του Προαστιακού που είχε δρομολογηθεί το 2000. Για το δε Μονοδένδρι υπήρχε η στάση η οποία ήταν παλαιότερα σταθμός κοντά στην οδό Σπηλιωπούλου. Η υπηρεσία προαστιακός δρομολογείται για να εξυπηρετήσει τα προάστια της πόλης με τουλάχιστον μία στάση σε κάθε οικισμό. Γιατί λοιπόν οι δύο αυτοί οικισμοί να μην εξυπηρετούνται από ένα σύγχρονο μέσο; Τέλος μια σημαντική και κεντροβαρική στάση που δεν έγινε είναι αυτή στην Ελ. Βενιζέλου η οποία έχει καλύτερη πρόσβαση στο Νέο Λιμάνι σε σχέση με την στάση της οδού Ανθείας. Το αν πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων ο χρόνος θα δείξει.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ